Payment Service Provider Buckaroo heeft een overeenkomst getekend voor de overname van SEPAY, een succesvolle Point-Of-Sale betaaldienstverlener in de Benelux. Het meerderheidsbelang is verkregen met de steun van Keensight Capital, een toonaangevende private equity partij gericht op pan-Europese Growth Buyout1 investeringen en tevens meerderheidsinvesteerder van Buckaroo.

SEPAY, opgericht in 2005 met het hoofdkantoor in Den Haag, is een snelgroeiende betaalprovider gespecialiseerd in POS-betaaloplossingen in de Benelux. Mede dankzij hun creditcard acquiring-positie en het zeer efficiënte merchant onboarding proces, heeft het zich weten te onderscheiden met een uitgebreide en zeer concurrerende POS oplossing, zowel voor mobiele als vaste terminals. SEPAY bedient momenteel meer dan 13.500 klanten met een sterke positionering in de retailsector in de Benelux en Duitsland.

Buckaroo ziet deze overname als een volgende strategische stap om haar positie op de MKB-markt en haar aanbod met een omnichannel betaaloplossing verder te versterken, zowel aan haar huidige klanten als aan nieuwe klanten. SEPAY is de tweede strategische overname van Buckaroo in korte tijd, na Sisow in 2021. De gecombineerde groep zal in totaal 27.000 klanten bedienen en voor ongeveer 10 miljard euro aan transacties verwerken.

“Wij zijn erg blij met de komst van SEPAY naar Buckaroo”, zegt Paul Scholten, CEO van Buckaroo, in een eerste reactie. “Het e-commerce landschap groeit snel en vraagt om een complete betaaloplossing. De combinatie van Buckaroo en SEPAY zorgt voor een concurrerende positie in de betaalmarkt met een omnichannel betaaloplossing, die ook in-store betalingen in heel Europa mogelijk maakt. Op deze manier zorgen we ervoor dat bedrijven met zowel lokale als internationale ambities overal betaald krijgen.”