Steven Hermans, directeur Businessontwikkeling en Innovatie bij CM

Gezondheidsfonds CM investeert in de Hasseltse start-up Track Abilities, die oplossingen rond coachingtrajecten uitwerkt. Track Abilities werkt met een laagdrempelig en gedigitaliseerd systeem van coaching. De werkgever meldt op het online platform dat een bepaalde werknemer nood heeft aan begeleiding, waarna een digitaal intakegesprek en een-op-eentraject tussen de werknemer en zijn of haar Track Coach volgt. De werknemer kiest zelf welke Track Coach dat is, op basis van matchmaking.

“Werkgevers moeten er alles aan doen om werk werkbaar te maken en te houden”, zegt Steven Hermans, directeur Businessontwikkeling en Innovatie bij CM. “Daarom ondersteunen we bewezen oplossingen die mensen terug aan het werk helpen graag.”

CM investeert in Track Abilities en zal de start-up in de kijker zetten. “We willen als gezondheidsfonds verder blijven innoveren”, aldus Hermans nog. “Kansen geven aan Vlaamse start-ups die inzetten op kwalitatieve en toegankelijke oplossingen in de gezondheid, maakt hier integraal deel van uit. We hopen hierdoor ook meer inzicht te krijgen in hoe het komt dat mensen ziek worden. Werk kan volgens ons ook net een middel zijn voor het verhogen van de levenskwaliteit”,.