Decathlon en Touring slaan de handen in elkaar om samen fietsen te herstellen aan huis via een mobiel fietsatelier. De samenwerking is een win-win: voor de sportwinkelketen is het een uitbreiding van zijn dienst en een uitbreiding naar de provincie Vlaams-Brabant waar het geen fysieke winkels heeft, voor Touring een verdere uitbouw van zijn dienst mobiliteit aan huis.

“Decathlon heeft de ambitie om de levensduur van zoveel mogelijk fietsen te verlengen”, aldus Thomas Lecomte, co-verantwoordelijke diensten aan huis bij Decathlon. “Daarom willen de drempel om fietsen te laten herstellen zo laag mogelijk krijgen. Naast de fietsateliers in onze winkels zetten we daarom vanaf dit jaar extra in op onze mobiele fietsateliers. Daarmee willen we in heel België actief zijn. Maar daar hebben we de hulp van Touring voor nodig.”

“Mobiliteit bij de Belg aan huis verzorgen zit in ons DNA”, vult Danny Smagghe, woordvoerder van Touring, aan. “Sinds eind 2021 hebben we een soortgelijk partnership met de fietsenketen van Colruyt Group waarbij we fietsen aan huis herstellen. Een partnership met Decathlon is een logische volgende stap om de Belg te ontzorgen op vlak van mobiliteit.”