Loc.tax, een in Londen gevestigde start-up die door drie Vlamingen werd opgericht en tax management platform voor bedrijven ontwikkelde, heeft 12 miljoen dollar opgehaald in een Serie A-financieringsronde geleid door Index Ventures, met ondersteuning van bestaande investeerder Cavalry Ventures, impactinvesteerders Mustard Seed Maze en Seedcamp, en verder enkele business angels waaronder de CFO van Revolut en CEO van Checkout.com.

Het verse groeikapitaal zal gebruikt worden om uit te breiden in het VK en Europa en om nieuwe partnerships aan te gaan. Vorig jaar haalde Loc.tax al eens 3,6 miljoen dollar op.

Bedrijven staan meer dan ooit onder druk om te voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van belastingrapportage en regelgeving, en aan de verwachtingen van stakeholders om aan te tonen dat ze het juiste doen”, aldus CEO Hans Kayaert. “Momenteel is er geen gemeenschappelijk belastingconcept waar bedrijven en regelgevers kunnen over praten, en geen eenvoudige manier voor belastingteams om er zeker van te zijn dat ze aan al hun verplichtingen voldoen.”