Tien jonge tech entrepreneurs mochten in New York hun onderneming pitchen voor een publiek van vijftig Amerikaanse investeerders, experts en ondernemers. De pitch van Michiel Valee, CEO van het Antwerpse Dockflow, wist het publiek het meest te overtuigen waardoor hij een half jaar gratis kantoorruimte in het zakenhart van The Big Apple won.

“Dankzij Tech@venture kunnen we onze internationale plannen versnellen met een satellietkantoor in New York City”, aldus Michiel Valee. “Een belangrijk leerpunt dat we meenemen van deze trip is dat fysieke aanwezigheid, ook nu nog, cruciaal is om in de Verenigde Staten voet aan de grond ​ te krijgen.”

De reis van de tien techondernemers was het gevolg van hun deelname aan Voka Tech@venture. “Daarmee willen we onze Antwerpse en Vlaamse groeistarters een unieke kans bieden om in heel korte tijd heel veel internationale expertise op te doen”, aldus Sven De Vocht, directeur Ondernemerschap bij Voka Antwerpen-Waasland.

In tegenstelling tot Silicon Valley is het New Yorkse ecosysteem minder op disruptie gericht en meer op productiviteitsverbetering binnen bestaande sectoren. Daarom is het de perfecte omgeving voor Vlaamse techbedrijven om een buitenlands avontuur te starten.”