Marta en Joanna Klejman, founders van Klejman2

Fermentista’s, klinische diëtistes en gezondheidscoaches Marta en Joanna Klejman starten met Klejman2 een bedrijf dat superfood aanbiedt in de vorm van gefermenteerde groenten. Die maken mensen dankzij de heilzame ​ melkzuurbacteriën mentaal weerbaarder en versterken bovendien hun afweersysteem.

“We leerden deze ambachtelijke manier van voeding te bewaren in ons geboortedorp Marianowo in Polen”, aldus de tweeling, “waar we elke winter maar liefst 300 witte kolen mochten aanstampen met onze kleine voetjes.”

Klejman2, opgestart in november 2021, fermenteert maandelijks 300 kg groenten en heeft intussen drie producten beschikbaar via de eigen webshop. Op termijn wil de start-up ook aanwezig zijn in fysieke natuurwinkels. Tegen het midden van 2023 ​ wil Klejman2 zijn productie vertienvoudigen en assortiment uitbreiden naar gefermenteerde notenspread. De start-up wordt ondersteund door acceleratorprogramma Start it @KBC.