Het Nederlandse hightechbedrijf Lightyear, dat ’s werelds eerste elektrische auto op zonne-energie ontwikkelt, heeft – na zes jaar ontwikkeling en optimalisatie – de productie van zijn eerste voertuig Lightyear 0 officieel gestart. Het bedrijf plant één auto per week te produceren en in het eerste kwartaal van 2023 die productie geleidelijk op te voeren.

Lightyear is het eerste autobedrijf ter wereld dat een elektrisch voertuig produceert dat energie rechtstreeks uit zonlicht opwekt. “We hebben de afgelopen jaren veel mijlpalen bereikt”, aldus Lex Hoefsloot, CEO en co-founder van Lightyear. “Van belangrijke financieringsresultaten tot geweldige partnerschappen. Maar vandaag is het de belangrijkste en waarschijnlijk ook meest uitdagende mijlpaal die we tot nu toe hebben bereikt.”

“Met deze start van productie wordt de Lightyear 0 de meest aerodynamische auto die ooit geproduceerd werd”, gaat hij verder. “De start van de productie van de Lightyear 0, de allereerste zonnewagen, brengt ons een grote stap dichter bij onze missie om schone mobiliteit naar iedereen en overal te brengen. We mogen hierdoor dan wel de eerste zijn, maar ik hoop zeker niet de laatste.