Het Alkense biotechbedrijf AneuroTech, in 2022 opgericht door de Limburgse psychiater Erik Buntinx die kan rekenen op de steun van biotechpionier Rudi Pauwels, heeft groen licht gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om een nieuw antidepressivum (verder) te ontwikkelen. Voor de allereerste keer zal in die klinische studie aandacht besteed worden aan de verbetering van de cognitieve functie en het vermogen plezier te voelen.

AneuroTech wil hiermee de 190 miljoen patiënten wereldwijd met MDD helpen die momenteel geen baat hebben bij een initiële behandeling met antidepressiva.

“De positieve feedback van de FDA voor ons ontwikkelingsprogramma erkent het uitstekende veiligheidsprofiel en de sterke effectiviteitsgegevens die tot nu toe werden aangetoond in studies”, aldus Erik Buntinx, CEO en founder van AneuroTech.

Het is een belangrijke mijlpaal nu we ons voorbereiden op de start van de studie volgend jaar. Zo kunnen we ook de unieke nalatenschap van onze mentor, wijlen dokter Paul Janssen, op het gebied van geneesmiddelenonderzoek nieuw leven inblazen.”