Een bh gemaakt uit gerecycleerd polyester die tot 3 maten kan meegroeien zodat duurzaamheid en comfort hand in hand gaan. Nadat Arkai de nationale VLAJO finale won, mocht de Limburgse start-up in de Estse hoofdstad Talinn de Belgische eer verdedigen op het ‘Europese Songfestival voor Ondernemerschap’. Met groot succes, want de studenten handelswetenschappen aan UHasselt behaalden zowaar een zilveren medaille in de categorie ‘Small Business Project’ op de prestigieuze finales van de GEN E awards van JA Europe, met meer dan 41 deelnemende landen Europa’s grootste competitie rond student-ondernemerschap.

Arkai maakt een nieuwe soort bh die tot 3 maten meegroeit met je lichaam van cup A tot cup C. Hiermee willen de student-ondernemers een alternatief bieden voor de fast-fashion industrie. “Onze bh gaat niet alleen langer mee, we hebben ook gekozen om hem uit gerecycleerd polyester te maken”, zegt co-founder en CEO Laura Stefani. “Zo verminderen we de afvalberg aan kleding en aan petflessen en kiezen we dus resoluut voor écht duurzaam.”

“Er waren veel sterke studentenondernemingen die kans maakten, we zijn dan ook ontzettend gelukkig dat wij voor het eerst er voor kunnen zorgen dat een Belgisch team de top 3 van dit Europese event rond student-ondernemerschap kan behalen! Intussen stromen de pre-orders binnen en is de kaap van 1.000 bestellingen al overschreden. Eind augustus hopen we de eerste bh’s aan onze klanten te kunnen leveren.”

Ook professor Pieter Vandekerkhof was bijzonder trots op de prestatie van zijn studenten: “Het is fantastisch om te zien dat we elk jaar een stapje hoger klimmen! We hebben al 4 jaar op rij de nationale finale van beste studentenondernemingen van Vlaanderen gewonnen, maar nog nooit eerder kon een Belgisch team de top 3 in Europa bereiken. Dit is een primeur voor VLAJO, UHasselt maar vooral voor de studenten.”

“Deze erkenning geeft hen een boost om enkel nog meer impact met Arkai te maken. Dit is het beste voorbeeld van het feit dat ons opleidingsmodel waarin we sterk focussen op het boosten van het ondernemerschap werkt.”