MolenGeek, de Brusselse programmeerschool en incubator die Molenbeekse jongeren opleidt voor een job in de technologiewereld, krijgt 700 VR headsets van Meta. Hiermee zal MolenGeek 1000 toekomstige virtuele creatievelingen kunnen activeren in 100 scholen, via de hubs in België, Italië, Marokko en Nederland.

Met zijn programma Meta Immersive Learning Programme investeert Meta 150 miljoen dollar om de volgende generatie ‘creators’ aan te wakkeren en zichzelf te helpen ontwikkelen. MolenGeek is de eerste Belgische organisatie die aan dit programma deelneemt.

“We zien de metaverse en extended reality-techologie als een manier voor onze gemeenschap om een toekomst te ontwerpen waarin ze willen deelnemen en slagen”, aldus Ibrahim Ouassari, founder en CEO van MolenGeek. “Vaak zijn deze technologieën ontoegankelijk voor jongeren. We willen hen een zinvolle eerste kennismaking bieden met de mogelijkheden van XR.”

“De weg naar de metaverse wordt niet door één bedrijf gecreëerd”, vult Arno Lubrun, country director van Meta Benelux, aan. “Daarom werken we nauw samen met partners om een bloeiend AR/VR-ecosysteem te maken. We zijn ervan overtuigd dat MolenGeek een prachtige organisatie is om dat doel te verwezenlijken.”