Toon Lybaert (country manager Belgium) en Graciëlla van Vliet (founder en CEO Closure)

De Nederlandse scale-up Closure, dat nabestaanden met behulp van machine learning ondersteunt bij het beëindigen of overzetten van doorlopende abonnementen, start zijn DeathTech opzegservice in België. De scale-up haalde hiervoor ook 1,5 miljoen euro groeigeld op.

“Closure opereert als een externe ‘nabestaandendesk’ voor organisaties gespecialiseerd in overlijdensgevallen”, legt founding CEO Graciëlla van Vliet uit. “Closure draait op artificiële intelligentie en machine learning, waardoor het klantcontact zich kan concentreren op begeleiding in plaats van operationele processen. In Nederland wordt inmiddels één op de vier overlijdensgevallen via Closure gemeld.

De lancering in België is de eerste stap in de internationale uitrol van de Nederlandse scale-up. “Om te zorgen dat de uitrol soepel verloopt hebben we de Belgische Toon Lybaert aangesteld als country manager”, gaat de founder verder. “Daardoor houden we voeling met België en vertalen we de wensen uit de markt op de juiste manier naar de specifieke Belgische behoeftes. Toon heeft overigens een track record opgebouwd binnen het artificiële intelligentie en machine learning domein.”