Huw Hampson-Jones (SOLiTHOR) en Olivier Rousseaux (imec)

Met SOLiTHOR lanceert imec een start-up die innovatieve technologie voor lithium-vastestofbatterijen zal ontwikkelen, produceren en commercialiseren. Die disruptieve batterijtechnologie moet de drempels wegnemen om ons transport te elektrificeren. SOLiTHOR haalde meteen ook 10 miljoen aan euro zaaikapitaal op in een investeringsronde geleid door imec.xpand en ondersteund door LRM, Nuhma en FPIM. SOLiTHOR heeft de ambitie om een wereldleider te worden in vastestofbatterijtechnologie.

“SOLiTHOR’s revolutionaire technologie zal de energiedensiteit, laadsnelheid, en de veiligheid van batterijen verhogen in vergelijking met de huidige oplossingen”, aldus Huw Hampson-Jones, oprichter en CEO van SOLiTHOR. “Tegelijkertijd zal de technologie veel eenvoudiger te produceren zijn dan andere vastestofbatterijen.”

“Deze nieuwe spin-off zal een van onze meest beloftevolle technologieën naar de markt brengen”, vult Olivier Rousseaux, directeur Venturing bij imec, aan. “We zijn overtuigd van het enorme potentieel van deze technologie voor de maatschappij: de reductie van onze koolstof-voetafdruk door verdere elektrificatie van ons transport. Het bedrijf zal ook een positieve impact hebben op onze lokale economie door de verwachte vestiging van productieactiviteiten in Vlaanderen, om van hieruit zijn internationale klanten te bedienen.”