Stad Antwerpen investeert in The Box, modulaire handelspanden waar jonge starters en ervaren ondernemers op week- of maandbasis hun nieuwe en innovatieve concept kunnen uittesten in een ingerichte testruimte. Dankzij de modulaire elementen kunnen ondernemers de ‘doos’ snel omvormen tot een gepersonaliseerd winkelconcept. The Box is al actief in Gent, Hasselt, Oostende en Turnhout.

“Jaarlijks maken meer dan 70 ondernemers gebruik van The Box”, aldus Esther Vandebroek van The Box Vlaanderen. “We zien dat tien tot zelfs vijftien ondernemers zich na een try-out definitief vestigen. Een echte boost voor de handelskernen dus. Daarnaast zien we ook dat er heel wat e-commerce ondernemers gebruik maken van The Box om het fysieke contact met de klant te proeven en te ontdekken hoe dit hun verkoop versterkt.”

Een dergelijk plug-and-play handelspand trekt telkens nieuwe ondernemers aan, met een gevarieerd aanbod als gevolg”, vult schepen voor middenstand Koen Kennis aan. “Daarmee is het een perfecte aanvulling op de bestaande handelszaken. We geloven sterk dat we met deze dynamiek de Antwerpse shopervaring in de straat kunnen versterken.”