Via de campagne ‘Wie breder zoekt die beter vindt’ ondersteunt stad Antwerpen bedrijven die hun vacatures moeilijk krijgen ingevuld, door hen in inclusief ondernemerschap te coachen. Heel concreet krijgen die bedrijven persoonlijke begeleiding op maat, en vinden ze tips en getuigenissen van andere ondernemers op een webpagina.

Sinds de start van het traject zijn al meer dan 100 bedrijven ofte ‘Talentvinders’ gestart met inclusief ondernemerschap. Stad Antwerpen brengt deze geëngageerde ondernemers in contact met partnerorganisaties, taalcoaches, workshops en bootcamps voor leidinggevenden, sociale economiebedrijven, voordelige tewerkstellingsmaatregelen, enzovoort.

“Eind september stonden 7.112 vacatures open bij bedrijven in stad Antwerpen”, aldus schepen voor economie Erica Caluwaerts. “Een historisch hoog aantal. Daarom brengen we onze ondernemers en werkzoekenden dichter bij elkaar. De informatiecampagne, een nieuwe website en een netwerkmoment moedigen ondernemers aan om te starten met inclusief ondernemerschap, mét begeleiding van de stad Antwerpen. Want werk versterkt.”