Even snel doorwerken tijdens de lunch? Het kost bedrijven jaarlijks miljoenen

Even snel doorwerken tijdens de lunch? Het kost bedrijven jaarlijks miljoenen

Bron foto: Shutterstock

We kennen het allemaal: je hebt het plots zo druk, dat je besluit je lunchpauze over te slaan. In plaats daarvan ram je als een bezetene door op je toetsenbord, terwijl je af en toe een boterham in je mond propt. Hoewel je vast denkt daar tijd mee te winnen, is het absoluut geen goed idee.

Veertig minuten werktijd verspild

Uit een onderzoek van de gezondheidsorganisatie BUPA blijkt dat het overslaan van lunchpauzes bedrijven jaarlijks miljoenen euro’s kost. Ongeveer helft van de werknemers die geen pauze nemen, heeft last van een productiviteitsdip om 15u00. Daardoor verspillen ze 40 minuten werktijd. Onze hersenen zijn niet in staat om 8 uur lang te presteren, zeker niet in een job waar denken centraal staat.

Je middagpauze overslaan heeft ook nadelige gevolgen voor je gezondheid. Werknemers die geen fatsoenlijke pauze nemen, voelen zich sneller geïrriteerd en gestrest. Ook rugklachten treden sneller op, omdat je lange tijd in dezelfde positie blijft zitten.

Je haalt dus maar best het meeste uit je lunchpauze. Dat kan je doen door actief niets te doen. Ook aangepaste voeding helpt. Typische voorbeelden van ‘brain food’ zijn vis, noten, zaden, advocado’s en pure chocolade.

Bron: HRsquare

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.656 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief