Belgische start-up Turbulent wint prestigieuze Startup Nations Summit Award

Belgische start-up Turbulent wint prestigieuze Startup Nations Summit Award

Turbulent, de Belgische start-up die de “next generation waterkracht centrale” gebaseerd op biomimicry (lerend van de natuur) ontwikkelt, heeft de international Startup Nations Summit Award 2015 gewonnen. De Summit vond dit jaar plaats van 19 november tot 22 november in Monterrey, Mexico. Voor deze jaarlijkse wedstrijd mag elk land met een start-up community een start-up inzenden om wereldwijd te strijden voor de titel van “beste start-up ter wereld”. De geldprijs die eraan verbonden is, bedraagt $8.491.

Next generation waterkracht centrale

Turbulent ontwikkelt de “next generation waterkracht centrale” gebaseerd op biomimicry (lerend van de natuur). Deze installaties hebben een productie tussen 3kW en 200kW en worden gebouwd uit standaard componenten gecombineerd met een speciaal gemodelleerde propeller en een software-brein voor optimale aansturing.

De competitive advantage ligt in het feit dat ze de natuurlijke stromings principes gebruiken (i.e. een draaikolk) om de energie in de rivier te converteren naar elektriciteit. Het team heeft sinds de start in januari 2015 support en funding van o.a. Startit@KBC, Iminds, Startup Chile en KIC Innoenergy ontvangen.

De beste uit 30 internationale start-ups

De International Startup Nations Summit vond dit jaar plaats in Monterrey, Mexico. Een 30-tal startups (1 per land) namen deel. Turbulent werd door Startups.be uitgekozen als vertegenwoordiger voor België.

De summit is een jaarlijkse bijeenkomst dat een netwerk samenbrengt van startup community leaders en beleidsvormers van over de hele wereld, om efficiënter ondernemerschap te stimuleren. Turbulent werd verkozen door een jury van voorname investeerders en managers. 

“Het is voor Turbulent een enorme boost om deze award mee naar huis te mogen nemen”, aldus Geert Slachmuylders, Co-Founder van Turbulent.

De top 3 krijgt de mogelijkheid om in een soort wedstrijden mee te doen waar investeerders klaar zitten om een concreet bedrag te investeren na onderhandelingen. Meer info: http://www.startupnations.org

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.817 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief