Belgische scale-up Xpenditure wint Best of Show-award op Europese FinTech Awards

Belgische scale-up Xpenditure wint Best of Show-award op Europese FinTech Awards

Xpenditure heeft op de European FinTech Awards in Amsterdam de “Best Of Show”-award gewonnen. De jury, samengesteld uit bankiers en investeerders, was onder de indruk van de presentatie van het Belgische bedrijf. De scale-up biedt de mogelijkheid om onkostenbeheer via een digitaal platform eenvoudig te beheren. 

Gekozen uit 300 meest innovatieve FinTech bedrijven uit Europa

Op de European FinTech Awards & Conference komen 300 van de meest innovatieve FinTech bedrijven uit Europa samen met investeerders, banken en ondernemers om een blik te werpen op de toekomst van de financiële sector.

Naast netwerken was er ook ruimte om te pitchen. Het was daar dat Xpenditure de hoofdvogel afschoot. Het toonde dat aanstormende FinTech-oplossingen toch hand in hand kunnen gaan met traditionele banken en hun uitdagers.

Die boodschap sloeg aan bij de jury, die was samengesteld uit vooraanstaande namen uit de banksector en durfkapitaalverschaffers. Xpenditure werd dan ook beloond met de “Best Of Show”-award, de prijs voor beste pitch.

"Het speelt ongetwijfeld in ons voordeel dat Xpenditure een reëel probleem aanpakt waar iedereen voeling mee heeft", vertelt Wim Derkinderen, CCO en mede-oprichter van Xpenditure.

"Xpenditure transformeert het onkostenbeheer van een administratief kluwen naar een gestroomlijnde, digitale flow. Op die manier besparen onze klanten niet alleen frustratie, maar vooral veel tijd. Bovendien hebben we onze relevantie voor banken al bewezen. Dat zal ongetwijfeld het verschil hebben gemaakt voor deze award."

FinTech-oplossingen en banken kunnen samenwerken

"We merken al een tijdje een grote vraag bij banken om met Xpenditure te kunnen werken," zegt Boris Bogaert, CEO en mede-oprichter van Xpenditure.

"Heel veel banken zijn op zoek naar innovaties die meer doen dan het optimaliseren van betalingen en wij bieden die toegevoegde waarde. Voor verschillende grootbanken zorgen we er al voor dat onkostenbonnetjes in real-time gekoppeld worden aan de betalingen. Deze “Best Of Show”-award is voor ons het beste bewijs voor de interesse uit de banksector voor onze oplossing."

Op de European FinTech Awards bij ABN AMRO Bank in Amsterdam zijn in totaal 9 awards uitgereikt in verschillende subcategorieën. De Best-Of-Show-award is een overkoepelende award, gebaseerd op de totale score van de panelleden.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.252 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief