De StartupBus Europe 2013 zit erop. Een groep van 24 programmeurs, designers en marketeers reden in 6 bussen richting Wenen. Tijdens hun reis van 4 dagen moesten ze werken aan een unieke startup om deze in Wenen te presenteren tijdens het Pioneers Festival. Een extra detail, de deelnemers kenden elkaar niet. Het team met Tom Van Mierlo en Bram Van Oost trok aan het langste eind en mocht zich winnaar kronen met hun Aiden App.

Aiden App

Aiden is een innovatieve app die ervoor zorgt dat mensen die aan een depressie lijden beter kunnen communiceren met hun dokter. Met Aiden is het niet meer nodig om 3 keer per dag een papier in te vullen over hun gevoelens. De App registreert de gemoedsrust van de patiënt aan de hand van verschillende vragen en stuurt alle informatie meteen naar de dokter.

Onder het motto ‘reclaim your life’ wilt het team van Aiden een verschil maken. Het is een innovatie die de medische wereld voorgoed kan veranderen.

Verdere ontwikkeling van Aiden

Voor Aiden stopt het hier niet. Het team van Aiden wilt de app verder ontwikkelen en lanceren. Hiervoor gaan ze naast investeerders op zoek naar partners in de medische wereld.

Innovatie van bij ons

De Benelux bus werd een multinationaal team. Een Nederlander, een Duitse, twee Esten werden aangevuld met twee Belgen. Tom Van Mierlo van Intracto en Bram Van Oost van Fastronaut namen plaats in de bus als developper en UX designer.