De Gentse start-up Showpad heeft er een tweede grote kapitaalronde opzitten en gaat met de kapitaalinjectie haar activiteiten in Europa en de VS verder uitbouwen. Het bedrijf verwacht in 2015 een jaarlijks recurrente omzet te realiseren van ruim $ 10.000.000 (dollar) en is op korte termijn op zoek naar ruim 25 extra werknemers, zowel in Gent als in San Francisco.

Vorig jaar al 2 miljoen dollar opgehaald

Showpad heeft vandaag bekendgemaakt dat het $ 8.500.000 (6,8 miljoen euro) heeft opgehaald in een tweede kapitaalronde. Dawn Capital, een fonds uit Londen, stapt mee in het kapitaal. Ook de bestaande investeerder, Hummingbird Ventures, heeft voor de helft mee geparticipeerd in deze ronde. Vorig jaar had Showpad reeds $ 2.000.000 opgehaald in een eerste ronde waarna het met succes de sprong over de grote plas heeft gewaagd.

Gentse Start-up

De Gentse start-up, met kantoren in San Francisco, zal de extra financiële middelen gebruiken om zijn commerciële organisatie versneld uit te bouwen en zijn softwareplatform verder te ontwikkelen. Het bedrijf, dat slechts 3 jaar geleden werd opgericht, heeft vandaag een recurrente omzet van $ 4.500.000 en telt momenteel 50 werknemers en ruim 500 klanten. Recent nog werd Intel binnengehaald als een van de referentieklanten.

Showpad is een mobiel salesacceleratieplatform dat zijn klanten voorziet van technologie die de productiviteit van verkoopteams verhoogt en marketingafdelingen relevante data verstrekt met betrekking tot het verkoopproces. De Showpad-applicatie maakt van elk toestel - tablet, smartphone en pc - een krachtige verkoop- en presentatietool. De software maakt het mogelijk om verkopers, partners en klanten snel de juiste informatie te bezorgen in eender welk formaat en inzicht te krijgen in de reactie van klanten op de gedeelde info. 

“Deze nieuwe investeringsronde is een belangrijke mijlpaal voor Showpad. Het zal ons toelaten onze sales- en marketingactiviteiten fors uitbreiden en nog sterker inzetten op innovatie en ontwikkeling van ons product ”, vertelt Pieterjan Bouten, medeoprichter en CEO. “Wereldwijd zijn heel wat bedrijven op zoek naar oplossingen om het verkoopproces te versnellen en meer en grotere deals te sluiten. De vraag naar ons platform is enorm. Om de groei te financieren komt deze kapitaalsinjectie op het juiste moment. Met Hummingbird en Dawn hebben we twee investeerders aan boord die ons kunnen helpen een wereldbedrijf uit te bouwen.”

Meer info: www.showpad.com