Je kent het wel, je wil net het huis uit gaan en je sleutels zijn nergens te vinden. Zelfs de mama vindt ze niet. Wat nu? Nokia biedt jou hulp aan met de Treasure Tag. Het apparaatje is 1 centimeter hoog en 3 centimeter breed, en makkelijk te bevestigen aan je sleutelbos.

Lumia Windows Phone

De Treasure Tag gaat samen met een Lumia Windows Phone. Je bevestigt het aan je sleutelbas, je tas, of eender wat je niet kwijt wil raken, en reageert als een sensor om te lokaliseren waar het zich bevindt. Aan één Lumia kunnen 4 Tags gekoppeld worden. Nokia meldt dat er op termijn ook apps voor Android en iOS komen.

Treasure Tag

Als je iets kwijt bent, waaraan de Treasure Tag aan bevestigd is, kan je via de app verbinding maken met de Tag. Het werkt ook andersom. Ben je je telefoon kwijt, dan druk je op de knop op de Treasure Tag om hem terug te vinden.

Vanaf april

Vanaf april is de Treasure Tag over heel de wereld te koop. Voor €24,90 is hij de jouwe. Hij is beschikbaar in 4 kleuren: blauw, geel, zwart en wit, en kan 6 maand overleven met 1 batterij.

Lees ook: Raak nooit meer iets kwijt dankzij Tile