Gisteren maakte Apple haar kwartaalcijfers bekend. De computerbouwer uit Californië boekte (opnieuw) een recordomzet en een gigantische verkoop aan. Toch was er een ook een atypische gebeurtenis. Zo sprak Tim Cook zijn mond voorbij over mobiele betalingen.

Normaal gezien blijft Tim Cook stoïcijns bij de prangende vragen van journalisten. Zo willen deze telkens weten wanneer Apple met een nieuw product komt en wat dat product dan zou kunnen zijn.

Mobiele betalingen

Meestal houdt Cook dan de lippen stijf op elkaar en vertelt hij dat hij niet wil speculeren over toekomstige Apple-producten. Opmerkelijk: gisteren deed hij dat niet. Toen een journalist zijn menig vroeg over Apple’s standpunt over mobiele betalingen gaf Tim Cook het volgende antwoord:

„The mobile payments area in general is one we’ve been intrigued with. It was one of the thoughts behind Touch ID. You can tell by looking at the demographics of our customers and the amount of commerce that goes through iOS devices versus the competition that it’s a big opportunity on the platform.”

Touch ID

Apple introduceerde de Touch ID vingerafdruk scanner met de iPhone 5S. Hierdoor konden gebruikers aankopen via de iTunes Store al bevestigen door simpelweg hun vinger op de home-knop te plaatsen van de iPhone. Een erg simpele manier om af te rekenen.

E-commerce & retailers

Tim Cook gaf ook aan dat Touch ID in de toekomst niet beperkt hoeft te blijven tot mobiele apparaten. Niet onlogisch, want er doken al eerder patentaanvragen op waar een Touch ID ingebouwd zou worden in de trackpads van Apple computers. De mogelijkheden voor Apple om hier iets te doen zijn groot. Zo hebben al meer dan 600 miljoen mensen hun creditcard gegevens geregistreerd bij Apple.

Door de opmerking van Cook laaien de speculaties nu weer op. Zo lijkt het nu ook logisch dat Apple binnenkort plannen zal onthullen om Touch ID te implementeren op meerdere (e-)commerce platformen. Wat een revolutie zou kunnen beteken op de manier waarop we betalen.

Wat is jouw mening?