Apple's productlijn is vandaag praktisch te tellen op een hand. Toch was dat niet altijd het geval. In de eerste dagen van haar bestaan introduceerde het technologiebedrijf tal van producten, om dan enkele jaren later uit de rekken te verdwijnen. Hier 5 Apple producten die vandaag niet meer bestaan en die je waarschijnlijk nooit hebt gekend. 

1. De Apple kleding lijn (1986)

Schreeuwerige kledij vol opvallende kleuren met het opschrift Apple? Yep, in de jaren 80 introduceerde Apple een hele reeks sweaters, hoodies en polo's op de markt. Afgaande op het design is het echter weinig verwonderlijk dat deze kleren nergens meer te bespeuren zijn :) 

2. De Newton (1993 - 1998)

Deze ken je misschien wel. De Apple Newton, een softwarematige persoonlijke assistent gemaakt voor Apple's MessagePad tablets. Het apparaat kon gebruikt worden om notities te maken, als contacten database én om data van afspraken bij te houden. De Newton werd geleverd met een stylus. Het toestel werd een financiële kater voor Apple, maar legde wel de basis voor de iPhone en iPad. 

3. Apple QuickTake Camera (1994-1997)

Apple maakte ooit camera's. Wist je dat? De QuickTake was een van de eerste digitale camera's op de markt en werd door Kodak & Fujifilm gefabriceerd in opdracht van Apple. Het toestel kostte destijds 740 dollar en had een resolutie van 0,3 megapixels met een flash-geheugen van 1 megabyte. 

4. Apple Pippin (1995-1997)

Maakte Apple ooit een video game console? De Apple Pippin was een multimedia platform gebaseerd op Mac OS. Apple werkte samen met Bandai om een game console te creëren voor het platform. Het apparaat ging slechts 40.000 keer over de toonbank en werd snel stopgezet. 

5. Game Casettes voor de Apple II (1978)

Voor de komst van de floppy diskettes, gebruikten Apple computers software die opgeslagen werd op casettebandjes. Er circuleerden tal van casettes met games zoals Slot Machine, Star Wards & Lemonade Stand. 

Ken jij nog onwaarschijnlijke Apple producten uit het verleden? Laat het ons weten in de comments! :)