Altijd al een fantastisch idee gehad maar nog nooit er echt iets mee gedaan? Droom je van een uitdagende job waar je elke dag kan werken aan de creatie van je eigen idee? Tijd om je eigen start-up idee vorm te geven! We analyseerden de pitchdeck van Airbnb, een start-up dat klein begon, maar tegenwoordig de hele hotelsector op zijn kop zet. 5 Tips voor een killer pitch: 

Een pitch waarmee je iedereen omver blaast:

Een van de belangrijkste troeven voor een succesvolle start-up begint bij een pitch waarmee je iedereen omver blaast. De pitch moet haarfijn uitleggen waar je mee bezig bent, wat je idee is en waar je naartoe wil. En liefst ook op een overtuigende manier. 

Om potentiële investeerders te overtuigen kunnen onderstaande tips van Airbnb je vast op weg helpen. Airbnb begon klein maar groeide uit tot een gigantisch bedrijf dat intussen de hele hotelindustrie op zijn kop zet.

Airbnb heeft reeds vele successen op haar conto, maar een van de dingen waar ze écht in uitblinken is het om hun doelstellingen te formuleren op een erg simpele en effectieve manier. Hieronder kan je kijken hoe ze dit aanpakken: 

AirBnb's pitchdeck bestaat uit deze 5 elementen: 

Slide #1 – Grijp de aandacht
 

Vanaf het begin moet je de aandacht van het publiek zien te grijpen én vast te houden. Daarom is het superbelangrijk dat je meteen erg duidelijk bent over de focus van jouw idee. Je bedrijfsdoelstelling moet je in één zin kunnen samenvatten. Hanteer de 5X5 regel: in 5 woorden moet je jouw idee kunnen uitleggen aan een kind van 5. 

Slide #2 – Los een veelvoorkomend probleem op 


Investeerders hebben het liefst dat je een prangend probleem aanpakt. Het probleem wordt best ervaren voor zoveel mogelijk mensen. Dit is een absolute verreiste om van je idee een échte opportuniteit te maken. 

Slide #3 – Geef een oplossing voor het probleem
 

Leg uit hoe jouw idee zorgt voor een oplossing. Kijk maar eens hoe Airbnb het aanpakt in bovenstaande slideshare! Zij bieden maar liefst een oplossing voor drie prangende bedrijven. 

Slide #4 – Market Validation
 

Een oplossing is één ding, maar investeerders willen ook harde bewijzen. Focus op enkele duidelijke bewijzen die jouw oplossing duidelijk ondersteunen. 

Slide #5 – Market Size


Zelf al heb je een pak gebruikers, dan nog zullen investeerders je deze vraag stellen: is de markt waarin je actief bent groot genoeg voor ons om hierin te investeren? Belangrijk om over na te denken. 

Voila, je pitch staat op punt. Je bent nu klaar om je idee voor te stellen. Waarom stel je hem niet voor aan Telenet Kickstart? De winnende ideeën worden professioneel begeleid én krijgen 25.000 euro aan startkapitaal om je idee uit de grond te stampen - no strings attached! Opgelet: de deadline loopt af op 15 augustus. 

New Call-to-action