The CoFoundry is een Belgische incubator die tech ondernemers helpt om een goed idee om te zetten in een duurzaam startup bedrijf. De incubator creëert tevens de juiste omgeving om de groei van die nieuwe bedrijven te versnellen. Verder zal The CoFoundry  optreden als een soort co-founder, en kan ze de eerste investering faciliteren door beroep doen op het investeringsfonds voor tech startups van de Cronos groep.

Cronos & IBM

De Cronos groep zelf brengt haar uitgebreide technische kennis en ervaring rond IBM Bluemix in en profileert zich op die manier nog meer als partner van Softlayer, IBM’s public Cloud offering. Verder brengt de groep ook ervaring aan boord met de implementatie van Watson, IBM’s cognitive computing initiatief.

Programma op maat

The CoFoundry zal de volgende maanden actief potentiële founders selecteren, introductie trajecten aanbieden voor potentiële founders en hun teams, en opleidingen aanbieden. Samen met elke ondernemer wordt een programma op maat uitgewerkt. Het is de bedoeling van de CoFoundry om, voor wie dat wil, ook tech co-founders te zoeken en tevens de applicatie ontwikkeling mee te coördineren, te organiseren en indien nodig ook de voorfinanciering van die applicatieontwikkeling op poten te zetten.

De eerste: Craftworkz

Als eerste ontwikkel partner komt Craftworkz, een specialist in het IBM cloud platform, aan boord. IBM stelt haar Bluemix Cloud platform aan zeer gunstige voorwaarden ter beschikking van die founders die door The CoFoundry worden geselecteerd en assisteert de starters rond elk mogelijk technisch probleem.

De CoFoundry opent haar deuren begin maart in Antwerpen en er worden bijkomende initiatieven in meerdere Belgische steden.

Meer informatie: thecofoundry.co