“Enjoy the little things in life. Because one day you will realize they were the big things.” Dat is de favoriete quote en leuze van blogster Evi Renaux. Tot voor kort een onbekende voor me. Tot ik ‘gepakt’ werd door haar verhaal tijdens de 3-daagse Connexi tour. De stilte bij de mede-groepsgenoten tijdens de sessie met Evi bevestigde wat ook ik voelde. Een bepaalde vorm van herkenning, ongemak en een beetje shock...

Evi haar verhaal herinnert ons aan de vergankelijkheid en vooral relativiteit van wat wij 'succes' noemen. En vooral ook aan het belang om af en toe eens op pauze te drukken.

Wie is Evi?

Evi Renaux (30) werkte tot 2 jaar geleden in de media. Ze werkte zich op tot Marketing Manager bij VT4 en VIJFtv en maakte vervolgens de succesvolle overstap naar Libelle. Dankzij haar toewijding en overgave voor haar job loodste ze het kalendernummer van dat jaar naar het hoogste verkoopcijfer ooit. Life was good. Tot ziek worden 2 jaar geleden alles veranderde.

Van ‘Evi on high heels’ naar ‘a life on sneakers’

evirenaux

De talloze telefoontjes, het hollen van meeting naar meeting, de stress van strakke deadlines, … alles was in een vingerknip verdwenen. Datzelfde gold voor de status en erkenning die bij haar talloze successen hoorde. Alles waar Evi al die jaren zo hard voor had geknokt smolt als sneeuw voor de zon. Vanzelfsprekend bracht dit een gevoel van onmacht teweeg. Evi moest leren aanvaarden dat het leven zoals ze het kende verleden tijd was. Dit ging gepaard met heel wat verdriet en onzekerheid.

Na een helse tocht van dokter naar dokter en ziekenhuis naar ziekenhuis kwam eindelijk een diagnose. Die was niet positief, maar maakte het wel mogelijk om wat gebeurde een plaats te geven. Ze werd gedwongen haar leven op een andere manier in te vullen dan vroeger. Maar daarom niet minder waardevol. Integendeel.

Toen Evi besliste om een blog te starten, kwam er een omwenteling. Ze voelde dat ze mensen kon inspireren en motiveren met haar verhaal. Ze ontdekte sterktes bij zichzelf die ze vroeger niet kende. Plots was er weer hoop…


“One day you’re in, the other you’re out”.


 

Jezelf heruitvinden

De boodschap van Evi doet ons stilstaan bij de manier waarop we door het leven razen. Op één of andere manier was er een duidelijke link met het verhaal van Peter Leyman, algemeen directeur Ryhove en ex-topman bij Volvo, die we 2 dagen voordien ontmoetten. Hij drukte ons op het hart hoe belangrijk het is om trouw te blijven aan jezelf en stil te staan bij het pad dat je bewandelt. Ook spoorde hij ons aan om voldoende te reflecteren over wat je wel en niet wil. En over wat je verwacht van het leven.

Verzegel je missie op papier


evirenaux1

Je persoonlijke missie op papier zetten, zal helpen om neen te zeggen wanneer zaken op je pad komen die niet passen bij jouw doel. Iets waar Leyman zelf in zijn carrière een aantal keren tegen faalde. Net als Evi spoorde hij ons aan om een stapje achteruit te durven zetten. De top is immers niet het belangrijkste. De manier waarop jij je daarbij voelt wel. Soms is neen zeggen tegen iets of iemand wel ja zeggen tegen jezelf.

Durf dus nieuwe paden te bewandelen en het onbekende te omarmen in plaats van mee te gaan met de flow van het leven. Onbekend is vaak onbemind. Mensen houden niet van verandering. Tot ze ertoe gedwongen worden. Zoals Evi. Vaak zien ze dan in dat dit onbekende toch een verrassende schoonheid in zich heeft. Wacht niet tot je gedwongen wordt, maar vindt jezelf nu al opnieuw uit.

Enkele concrete tips op een rij

Evi deelde enkele tips die helpen jezelf opnieuw uit te vinden. Met enkele groepsgenoten vulden we na de sessie met Evi verder aan:
 

  • Schrijf je persoonlijke missie neer. En brainstorm over nieuwe uitdagingen die je kan aangaan om jouw missie te realiseren, los van wat je nu al doet

  • Denk na over wat je vroeger graag deed, maar nu niet meer aan toekomt. Zo ontdekte Evi dat ze heel veel energie haalt uit het schrijven. Iets waar ze na haar studies journalistiek niet meer aan toekwam

  • Creëer ruimte om nieuwe dingen te ontdekken. Leg jezelf bijvoorbeeld op om één dag per week om 15u of 16u de boeken te sluiten. Dat wordt niet eenvoudig, maar zal je ongelofelijk veel nieuwe inzichten geven

  • Neem tijd om te genieten. Evi vindt het zalig om in de zon te genieten van een koffie, iets waar ze vroeger nooit aan toekwam. Voel je ook vooral niet schuldig als je even een “pauze” neemt. Tijd om te reflecteren, geeft nieuwe inspiratie

“Vergeet niet dat je nooit je limiet hebt bereikt, er is altijd een plan B.” sloot Evi af.

Getriggerd door Evi haar verhaal? Op 17 maart 2016 publiceert Evi haar eerste boek “Life on Sneakers”, bij uitgeverij Manteau. Bekijk intussen ook zeker haar blog eens.


Photo credit zwart-wit foto: Sixshooter.be