Gisteren heeft Start it @kbc, de grootste incubator van België, zijn nieuwe locatie in Kortrijk officieel voorgesteld. Daar zullen tot dertig start-ups vanaf februari niet alleen gratis huisvesting krijgen, maar ook genieten van coaching, opleiding en netwerking. En dat allemaal in de inspirerende setting van het Buda-eiland, het kunst- en designcentrum van de stad.

Early stage incubator

Start it @kbc is een “early stage incubator”, een platform voor startende ondernemers met een innovatief idee. Sinds de lancering in 2013 opende Start it @kbc al hubs in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Het biedt intussen onderdak aan 227 start-ups en is daarmee de grootste incubator van België.

Kortrijk zet in op ondernemen

In februari opent Start it @kbc zijn zesde locatie in Kortrijk, een 200 m2 grote office space op het Buda-eiland (Broelkaai 1, 8500 Kortrijk). Tot voor kort was daar het hoofdkwartier van designregio Kortrijk gevestigd. Volgens Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne trekt zijn stad met de komst van Start it @kbc meer dan ooit de kaart van het ondernemerschap.

“Kortrijk is de enige West-Vlaamse stad in de top 10 van beste Belgische start-up-steden. Dit is het ideale vertrekpunt om het potentieel van ons West-Vlaams talent efficiënt aan te boren.” 

West-Vlaanderen op de start-up-kaart zetten

“Met deze nieuwe locatie willen we het sterke ondernemerspotentieel in en rond Kortrijk aanboren en West-Vlaanderen op de kaart zetten van het Belgische start-up-landschap. Er hebben zich intussen al een tiental geïnteresseerde start-ups aangemeld. Vanaf februari krijgen ze een werkplek in onze gloednieuwe Start it-vestiging. We helpen hen op alle mogelijke manieren hun ondernemersdroom te realiseren”, vertellen Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert, founders van Start it @kbc.

De meest veelbelovende start-ups worden na een live pitch voor een jury opgenomen in het Start it @kbc-netwerk. Ze krijgen niet alleen gratis huisvesting in het nieuwe kantoor, maar worden ook gecoacht door een ervaren mentor. Die begeleidt hun hele traject, van innovatief project tot een veelbelovende onderneming waarin investeerders potentieel zien en willen investeren. Ze krijgen bovendien de kans deel te nemen aan de Start it Academy - een uniek aanbod van opleidingen en workshops op maat van start-ups - en kunnen tijdens networking events hun ervaringen uitwisselen met andere start-ups.

Heb jij een sterk idee en zin om je eigen zaak uit de grond te stampen? Neem dan zeker deel aan de volgende wave van Start it @kbc. Stel je droomproject voor en dien je pitch ten laatste op 15 januari 2016 in via www.startit.be.