De Belgische startupcultuur in België nam in de twee voorbije jaren steeds grotere proporties aan. Het aantal Belgische startups groeit erg snel, "daarom is er ook een stijgende nood aan waardevolle informatie, begeleiding en diepgaande trainingen voor startende en aspirant ondernemers," zegt ondernemer Gill Quisquater. "Dat is precies wat we met ons nieuw platform StartupAcademy.be van plan zijn". 

"Online cursussen voor startups kunnen beter"

"Nu er zijn al heel wat offline begeleiding en coaching trajecten waar je als jonge ondernemer terecht kan, en deze organisaties doen dat ook ontzettend goed, maar online vonden wij dat het nog iets beter kon," zegt Quisquater. 

Volgens Quisquater zijn er veel websites waar standaard informatie en weetjes worden gegeven over ondernemen en het opstarten van een business, maar stopt het daar dan ook. Met startupacademy.be wil hij voor een stimulerende aanpak zorgen voor startups. 

"Daarom zagen we een grote behoefte én ook een opportuniteit om een heel kwalitatief e-learning platform op te zetten met hoogwaardige en interactieve digitale content voor deze startende en aspirant ondernemers," zegt QuisQuater. "De website moet een plaats worden waar mensen hun ondernemersavontuur direct kunnen starten!". 

Gratis webinars & blogcontent

De Startup Academy heeft zowel een gratis als een betalend gedeelte, namelijk het ledengedeelte. In het gratis gedeelte kunnen bezoekers gratis interessante blogposts lezen die speciaal afgestemd is voor jonge starters maar zullen er ook gratis webinars worden gegeven door allerlei experts uit verschillende vakgebieden. Deze zouden live gestreamd worden en zouden ook de mogelijheid bieden tot interactie tussen experts en de volgers van de webinar. 

Betalend gedeelte met mentor video's en videotraining

In het betalende gedeelte van startupacademy.be krijgen abonnees toegang tot een sectie met exclusieve mentor video's, en zullen inzichten verzameld worden van België’s meest succesvolle ondernemers en startups. Naast inzichten zullen ook hun uitdagingen en succesformules worden gedeeld. 

Daarnaast krijgen betalende leden ook toegang tot Startupedia; een videotraining over alles wat je moet weten om een startup op een succesvolle manier in de markt te zetten. Daarnaast komt er ook een digitale meetingroom waar abonnees kunnen converseren met andere leden van de academie, feedback kunnen vragen over hun ideeën en uitdagingen, enzovoort. Deze zal ondersteund zijn door middel van een forum en een slack integratie.

Om tegemoet te komen aan persoonlijke challenges kunnen ondernemers ook een beroep doen op speedcoaching. Dit zijn digitale on demand coaching sessies die je kan aankopen om te spreken met een expert uit een bepaald vakgebied. Je kan een coach kiezen, een thema, en kan zelf bepalen welke datum voor jou het beste past via een kalender. Als lid heb je permanent korting op deze sessies.

Deel uitmaken van Startup Academy kan vanaf 125 euro/jaar. Mensen die zich nu registreren krijgen echter een lifetime membership. "We hebben echter nog concrete plannen om het platform in de komende weken nog veel beter te maken," zegt Quisquater. Benieuwd? Neem dan eens een kijkje op startupacademy.be