foto: Leiv Hendrickx & Wouter Danckaert

Vanaf vandaag kunnen startende bedrijven in Aalst terecht in de Steamfactory. Dankzij het initiatief van JCI Aalst, worden de voormalige kantoren van Interstoom (Electrabel) nabij het Stadspark in Aalst omgetoverd tot een hip startersgebouw. Wie nood heeft aan betaalbare kantoorruimte, vergaderzalen, een auditorium of flexibele werkplekken (coworking) is bij de Steamfactory aan het juiste adres.

Startende ondernemers in Aalst ondersteunen

“Junior Chamber International wil hét netwerk zijn voor ondernemende jonge mensen en hen kansen bieden om een positieve impact te creëren.”, aldus Leiv Hendrickx, voorzitter van JCI Aalst. “Vanuit JCI Aalst ijveren we al jaren voor ruimte voor startend ondernemerschap in onze stad.”

De leegstand van heel wat overheidsgebouwen en industriële panden in de stad leek voor JCI Aalst een opportuniteit om concreet vorm te geven aan deze wens. Onder leiding van Wouter Danckaert werd een werkgroep opgericht die als taak kreeg het ideale pand te vinden en in te richten. Dankzij de bemiddeling van Entrakt, viel de keuze uiteindelijk op het voormalige kantoorgebouw van Interstoom in de Erembodegemstraat in Aalst.

Kantoorruimtes, vergaderzalen & aula

Het is een unieke locatie om ondernemers samen te brengen,  en op wandelafstand van het centrum en dicht bij de E40. Steamfactory biedt niet enkel kantoorruimtes aan startende ondernemers, maar ook vergaderruimtes, flexplekken en een aula met 50 zitplaatsen. Er is ook een parking beschikbaar op het domein.

Om de uitbating van dit pand mogelijk te maken, werd een coöperatieve, Starters Lodge, opgericht. De locatie zelf werd tot “Steamfactory” gedoopt, uiteraard een verwijzing naar de vroegere activiteiten van Interstoom, in de volksmond ook “de stoomfabriek” genoemd.

“Het probleem voor starters is dikwijls dat kantoorruimtes duur zijn en dat er langdurige contracten moeten worden afgesloten. Dat is nu net waar Steamfactory een antwoord op biedt. We kunnen dankzij onze structuur scherpe prijzen en flexibele voorwaarden aanbieden.”, zegt Wouter Danckaert, voorzitter van de CVBA Starters’ Lodge.

Meer info: www.steamfactory.be