Foto: Team FibriCheck

Belgische health start-ups Ontoforce en FibriCheck (nvdr. voorheen Qompium) zijn in de prijzen gevallen. Beide start-ups krijgen ondersteuning van het Europese Instituut voor Innovatie & Technologie (EIT). Op het EIT Health Innovation Summit in Barcelona zullen beide start-ups kunnen pitchen voor een jury van Europese venture capitalfondsen. FibriCheck kreeg dan weer 25.000 euro toegestopt van het EIT en wint ook een jaar ondersteuning van health-experts die verbonden zijn met het instituut. 

Ontoforce kaapt prijs beste businessplan weg

Ontoforce kon tijdens een pitchwedstrijd het EIT overtuigen en kaapt de prijs voor het beste businessplan weg. Ontoforce - dat semantisch zoeken praktisch mogelijk maakt - mag nu een pitching video opstellen en mag opnieuw pitchen tijdens het EIT Health Innovation Summit in Barcelona voor een jury van Europese venturecapitalfondsen. 

FibriCheck wint 25.000 euro 

Ook FibriCheck - voorheen Qompium - valt in de prijzen. Zo wint de start-up - die onlangs nog aan bod kwam in een interview op Bloovi - een proof-of-concept wedstrijd waar het 25.000 euro opstrijkt aan financiële steun én een jaar lang advies krijgt van EIT Health-specialisten. 

bron: Datanews