foto: Dirk Vermunicht, Business Advisor, Ewout Meyns, Founder & CEO, Laura Lee Schultz, Marketing Executive, Mattias, Putman, Founder & CTO, Annelien Van Uytsel, Customer Success & Marketing & Ewout Van Troostenberghe, Platform Lead

PieSync, het platform dat in real time cloudapplicaties connecteert en contacten synchroniseert in twee richtingen, heeft 1,5 miljoen euro getankt bij investeerders. De start-up wil de opbrengsten gebruiken om de lijst van ondersteunde SaaS-applicaties uit te breiden en zijn activiteiten verder te ontwikkelen.

Apps kunnen nu synchroniseren met elkaar 

De onderneming wil 200 belangrijke SaaS-applicaties connecteren tegen 2017, en niet minder dan 500 tegen 2018. Ewout Meyns, medestichter van PieSync:

“Gebruikers verlangen apps die synchroniseren met andere apps, maar meestal kunnen ze dit niet: een syncfunctie ontwikkelen is zeer complex, moeilijk te onderhouden en ligt ver van de core business van de meeste app ontwikkelaars," legt Meyns uit.  "PieSync maakt het tot zijn core business om die behoefte voor hen in te vullen.”

PieSync biedt een zeer eenvoudige en intuïtieve oplossing voor een probleem waarmee elke SaaS- en appgebruiker te maken heeft. PieSync werd 3 jaar geleden in België opgericht door Mattias Putman en Ewout Meyns.

Datasynchronisatie zorgt voor kopzorgen

De digitale transformatie heeft tot een fragmentering van workflows geleid: in plaats van een allesomvattend systeem te gebruiken werken ondernemingen (en vooral kmo's) meer en meer met een reeks van gespecialiseerde cloudapplicaties die een zeer beperkte en gerichte focus hebben.

Die trend is zeer uitgesproken op de SaaS-markt. In amper één jaar (van 2014 tot 2015) is het aantal SaaS-marketingapplicaties verdubbeld, van 947 in 2014 tot 1.875 in 2015 (Chiefmartec.com). Bedrijven gebruiken gemiddeld 7 tot 8 verschillende cloudapplicaties (marketingapps, CRM-apps, enz.) in hun workflow om aan hun verschillende behoeften te voldoen.

Die versnippering vraagt om een volledig geïntegreerde oplossing om ervoor te zorgen dat de dataflow tussen alle individuele apps voortdurend consistent en betrouwbaar blijft.

Ewout Meyns, medestichter van PieSync: "Stel dat u het e-mailadres van een klant verandert in MailChimp, dan detecteert het platform die verandering in het dataveld en vergelijkt ze automatisch met de data van andere gelinkte applicaties. Het oude e-mailadres wordt vervangen door het nieuwe in alle apps waar de contactinformatie nog niet geüpdatet was en dat gebeurt allemaal in real time. Op die manier kunt u met dezelfde data werken in verschillende apps. ”

"PieSync heeft alles in huis om wereldspeler te worden"

Met de investering van 1,5 miljoen euro bij een reeks Belgische investeerders (aangevoerd door Ark Angels Activator Fund en SOFI (PMV), wil PieSync de lijst van ondersteunde SaaS-applicaties uitbreiden en zijn activiteiten verder te ontwikkelen.

Luc Burgelman, CEO van NGdata, zal bij PieSync zetelen in de Raad van Bestuur: “Bedrijven, vooral kmo’s, gebruiken heel wat SaaS toepassingen. Ze zoeken steeds vaker naar de meest geschikte oplossing voor elk specifiek probleem. De uitdaging om data consistent te houden wordt alleen maar groter, naargelang de SaaS markt verder fragmenteert en er meer interesse ontstaat in de beste marktoplossingen."

"PieSync heeft een antwoord op dat probleem met hun gebruiksvriendelijk platform. Daarom geloof ik dat PieSync alles in huis heeft om met hun oplossing een wereldspeler te worden in de markt van cloud-toepassingen,” zegt Burgelman. 

Een PieSync account aanmaken duurt ongeveer 4 minuten: er zijn slechts 10 clicks nodig om het synchroniseren te starten. Voor meer info kan je terecht op www.piesync.com.