Foto: Het Sortlist Team

Sortlist, een internationale ontmoetingssite voor bedrijven en marketingbureaus, heeft flink wat uitbreidingsplannen. De start-up opent een kantoor in Parijs en heeft plannen om de Franse markt te veroveren. Logisch: “we krijgen immers steeds meer aanvragen van Franse bedrijven, zowel van kmo’s als bedrijven uit de CAC40”, zegt Nicolas Finet, medeoprichter van Sortlist.

Gesteund door Google France

Een jaar geleden al kondigde het professionele matchmakingplatform zijn internationale uitbreiding aan. Nu bereidt het bedrijf de opening voor van zijn toekomstig kantoor in Parijs. Bijna een vijfde van het verkeer op het platform is afkomstig uit Frankrijk.

Sortlist krijgt de steun van Google France om zijn online acquisities te vergemakkelijken. De belangrijkste markten voor Sortlist zijn België, Frankrijk en de VS. 

Sterkere aanwezigheid op de Franse markt

Sortlist werd in België opgericht, maar is actief in verschillende landen. Zijn belangrijkste markten zijn: België, Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Het platform is op dit moment al beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels, maar binnenkort zijn ook een Spaanse en een Italiaanse versie raadpleegbaar.

De Sortlist founders

Gelet op de vraag uit Frankrijk gaat Sortlist een kantoor in Parijs openen om zijn fysieke aanwezigheid op de Franse markt te verzekeren. In februari is Sortlist meermaals naar Parijs gereisd om alles voor te bereiden en verschillende stakeholders te ontmoeten. Sortlist kan ook rekenen op de steun van Google France om zijn online acquisities te vergemakkelijken.

Nicolas Finet, medeoprichter van Sortlist, legt uit: “Vandaag is 18% van het verkeer op het Sortlist-platform afkomstig uit Frankrijk, terwijl dit amper twee maanden geleden nog 12% was. Daarom hebben wij beslist om onze aanwezigheid op de Franse markt te versterken. Wij werden uitstekend onthaald in Parijs. De markt is heel open. Frankrijk staat net als België klaar om de stap te zetten naar de digitale transformatie. Het land heeft dan ook een reële behoefte om op efficiënte wijze marketingbureaus te zoeken.”

Sortlist haalde een jaar geleden 550.000 euro op bij investeerders via een eerste financieringsronde. Sinds dan lanceerde het bedrijf haar eerste internationale expansieplannen. Samen met België, zijn Frankrijk en Verenigde Staten nu de meest belangrijke markten voor de start-up. 

www.sortlist.com