Bron foto: Shutterstock

Waarom nog door de drukke winkelstraten struinen als je het online met enkele klikken kan fiksen? Onze kerstcadeaus online kopen zit duidelijk in de lift. Traditioneel bevindt de piek zich in de week voor Kerst. Zo ook bij bol.com, die afgelopen maandagavond het drukste kerstmoment van dit seizoen mocht verwerken. Maar wat kopen we dan eigenlijk allemaal voor onze geliefden? Een klein overzicht: 

We kunnen enkele duidelijke trends ontwaren. Zo blijven de meisjes van K3 het ook dit jaar goed doen. Ook Leonard Cohen, die recent overleed, vindt zijn weg naar onze huiskamers. Het meest gewilde tech gadget blijkt dan weer de Google Chromecast te zijn. Maar het allerpopulairste cadeau is het gezelschapsspel ‘De slimste mens ter wereld’, gevolgd door de bol.com cadeaukaart en het damesparfum Guess Seductive.

Kerstcadeau's bol.com

Online shoppen doen we nog altijd het meest met onze desktop. Gemiddeld geven we zo'n 30 euro per kerstcadeau uit. Mannen geven daarbij gemiddeld 8 euro méér uit dan vrouwen, al kopen zij  dan weer meer cadeau's in totaal. 

In Limburg krijg je het duurste cadeautje

Ook tussen de provincies zijn er duidelijke verschillen te vinden. Zo vinden we de duurste cadeau's onder de Limburgse kerstboom. Antwerpenaren krijgen dan weer het meest geschenken. Big spender dit jaar blijkt Vlaams-Brabant te zijn, waar Oost-Vlaanderen dan weer minder geld uitgeeft. En West-Vlaanderen? Die kopen het minst cadeau's online. 

“Steeds meer Belgische consumenten weten ons te vinden voor hun kerstinkopen; nog nooit ontvingen we zoveel bestellingen uit België”, bevestigt Kiki Lauwers, directeur België bij bol.com. “Belgen geraken meer en meer vertrouwd met online winkelen en e-commerce maakt in België een groeispurt. Dat merken we nu meer dan ooit. De laatste maandag voor Kerst is steevast het piekmoment in de verkoop. Zeker tussen 21u en 22u, na het avondeten als de kinderen in bed liggen. Voor heel wat Belgen was dit hét moment om snel nog op zoek te gaan naar een geschikt cadeau voor onder de kerstboom.”

Heb jij je kerstcadeaus al ingeslagen?