Halal-voedsel is een wereldindustrie en boomt ook in België. Antwerpenaren Jaouad Bel Kacem en Mohamed El Mousaoui spelen in op deze trend en lanceren Halal Hero, de eerste online afhaaldienst voor halal-maaltijden.

Makkelijk halal-voedsel vinden

“Met Halal Hero hoef je je niet meer af te vragen of je eten wel halal is,” zegt Mohamed El Mousaoui, oprichter van Halal Hero. Samen met Jaouad Bel Kacem lanceert hij Halal Hero, een platform dat kwalitatieve horecazaken die halal-eten bereiden, groepeert. Je surft naar halalhero.be, bestelt je favoriete gerecht en haalt het af of laat het brengen.

Verschillende culturen en voedselgewoonten samenbrengen

Halal Hero wil verschillende culturen en voedselgewoonten samenbrengen en zo het Oosten met het Westen verbinden. Zin in een halal vol-au-vent, een lekkere vismaaltijd of alternatieve couscous? Het kan allemaal.

Jaouad Bel Kacem, co-founder van Halal Hero: “Halal draait vooral om een gezonde levensstijl. De restaurants waarmee we samenwerken, bereiden hun maaltijden zoveel mogelijk met verse en gezonde ingrediënten. Producten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals pesticiden, kleurstoffen of bewaarmiddelen, worden geweerd.”

Halal food: een miljardenbusiness

Halal-voedsel is wereldwijd een miljardenindustrie. Alleen al in Europa besteden consumenten zo’n 90 miljard euro aan halal-producten. De Belgische halal-markt is naar schatting 2 miljard euro waard. Dat bedrag stijgt jaarlijks met 10 procent. Er zit dus veel potentieel in het Halal Hero-concept.

Mohamed El Mousaoui, co-founder van Halal Hero: “Er zijn vandaag al heel wat Belgische supermarkten die halal-food verkopen, maar vaak onder de radar. We zijn ervan overtuigd dat een delivery platform als Halal Hero een groot publiek zal aanspreken. Zowel in België als in andere Europese landen.”

Halal Hero werkt momenteel samen met een twintigtal restaurants in Antwerpen. In 2017 wil de start-up ook uitbreiden naar andere steden in België. Halal Hero maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.