Het einde van het schooljaar nadert en binnenkort studeren weer duizenden studenten af aan hogescholen en universiteiten. Om al deze graduates wegwijs te maken richting arbeidsmarkt ontstond één jaar geleden GraduAid. Met meer dan 1350 vacatures is graduate goed bezig om voor nét afgestudeerden een referentie te worden. 

Idee is ontstaan uit een persoonlijke frustratie na afstuderen

GraduAid heeft een speciaal matchingalgoritme ontwikkeld voor net afgestudeerden die op zoek zijn naar een job. Via dit algoritme kunnen ze eenvoudig zien hoe goed ze bij de verschillende junior vacatures passen op basis van een matching score gaande van 0 tot 100 % (vb. 81% match met een vacature van Coca Cola).

Het doel van GraduAid is om de afstand tussen afgestudeerden en de bedrijfswereld te gaan verkleinen.

“Het idee is ontstaan vanuit een persoonlijke frustratie na afstuderen.” vertelt cofounder Ben Vanparys.

“Laatste jaarstudenten kennen vaak maar enkele bedrijven/organisaties en zien ellenlange lijsten met vacatures, maar hebben geen idee welke vacatures best bij hun passen.“ Het matchingalgoritme moet zorgen voor een wegwijzer richting arbeidsmarkt.

Bedrijven kunnen makkelijk talenten vinden

Ook voor bedrijven worden zaken eenvoudiger. Via het Talent Dashboard zien ze meteen welke studenten hun vacatures leuk vinden en hebben ze een overzicht van alle graduates gerangschikt op basis van de matchingscore met hun vacature(s). Op deze manier komen beide partijen veel gerichter met elkaar in contact.

Bijna 100.000 studenten

Vandaag maken reeds een 6.000 hoger opgeleide laatstejaarstudenten, ook GraduAiders genoemd, gebruik van het platform. Tevens werd Student.be onderdeel van GraduAid en zo maken bijna 100.000 studenten gebruik van beide platformen.

De founders hebben nog grote plannen om hun missie “Bedrijven en recent afgestudeerden nog dichter bij elkaar brengen!” kracht bij te zetten. Zo zijn er plannen om het matchingalgoritme nog te verbeteren en implementeren ze een direct messaging systeem tussen beide partijen. Daarnaast lanceren ze ook een mobiele app en worden ook eerste interviews mogelijk via het platform. Meer info: graduaid.be 

Benieuwd naar hun pitch? Hieronder kan je deze bekijken: