Op 21 maart geeft Gent het startschot voor de Creative Ring Challenge. Dit initiatief biedt startende ondernemers en bedrijven de kans om hun innovatief idee verder uit te werken en te implementeren in de stad én in Europa. Stad Gent laat weten dat ze hiermee een versnelling hoger wilt schakelen voor creatief talent met ondernemingsplannen. 

De Gentse challenge kadert in de de Creative Ring Challenge Benelux, een Europees netwerkproject door iMinds met de focus op creatieve economie én de ICT sector als enabler. Gezien het internationale karakter nemen - naast Brussel - ook ondernemers uit Eindhoven deel. De hoofdprijs: 50.000 euro.

Voor creatieve 'Future Internet' start-ups

Heb je een digitale oplossing? Of een app die gelinkt is aan de creatieve industrie en Smart Society? Heb je al een start-up die je verder wilt uitbouwen? Heb je al een start-up die je verder wilt uitbouwen? Neem dan op 23 maart zeker deel aan de Creative Ring Challenge Workshop bij de Stad Gent.

Belangrijk: je moet een plan hebben over hoe je gebruik kan maken van een van de opensourcesoftwaretools van FIWARE, het Europese initiatief dat "Future Internet" bedrijven steunt met tal van software-oplossingen. Handig om jou als developer tijd te besparen, maar vooral ideaal om je product in verschillende Europese landen te lanceren. 

Belgisch en Europees groeipotentieel

Doorheen het traject krijgen deelnemers de kans om hun bedrijf uit te bouwen in 1 of meerdere Europese steden, wat natuurlijk mooie groeiperspectieven kan bieden. 

Want na een straffe pitchronde op 6 april, worden 5 inzendingen uit de drie steden beloond met een geldprijs van 25.000 euro. Projecten die doorstromen naar de finale in juni, maken kans op nogmaals 25.000 euro voor de implementatie van hun product in de deelnemende steden.

Tseyang Wonchu Zinpa, Adjunct van de directie van Dienst Economie Stad Gent: "We willen startende ondernemers ondersteunen in het juist formuleren van hun uitdagingen, en hen in contact brengen met de juiste mensen - op Belgisch en Europees niveau. "

Zo kan je deelnemen

Op 28 maart moeten alle dossiers zijn ingediend op de website van de Creative Ring Challenge. Die deadline wordt voorafgegaan door een reeks kick-off en -workshopevents. Het beweegt - nog maar eens - in het Belgisch ondernemerslandschap, dat is duidelijk.

Meer info: appsforghent.be/creativering