Vraag jij je ook af waarmee jouw hond elke dag uitspookt als je uit werken bent? Belgische start-up Flipaw heeft een manier gevonden om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van je favoriete huisdier. Zo krijg je doorheen de dag notificaties van wat je hond of kat precies doet. Flipaw werd bedacht door de jonge ondernemers Pier­re Moens en Alexis Be­do­ret uit Namen. Dit is hoe het precies werkt: 

Sensoren doorheen je huis

"Sinds mijn jonge jaren vraag ik me al af wat mijn hond een hele dag uit­vreet," zegt Moens. Met de toenemende technologische mogelijkheden zagen ze een kans om op een leuke manier in contact te blijven met je huisdier doorheen de werkdag.

Dat doet Flipaw aan de hand van sensoren die je op de favoriete plaatsen van je huisdier kan plaatsen. Je krijgt een notificatie van zodra je huisdier zich daar verplaatst. In onderstaand filmpje zie je hoe het precies werkt:

De sensoren maken connectie met een slimme halsband die signalen opvangt en uitstuurt naar de sensoren. Moens en Bedoret bedachten ook grappige notificaties die naar het baasje van het huisdier worden gestuurd. Zo krijgen baasjes te weten wanneer hun hond "aan het lunchen" is, of wanneer hij een "episch dutje" heeft gedaan. 

Miljardenbusiness

De zogenaamde "pet tech" markt is een snelgroeiende miljardenbusiness. In de VS alleen al was de markt in 2015 zo'n 60 miljard dollar waard. Volgens analisten zal deze markt alleen maar groeien. Ook in China verwacht men sterke groei in deze sector.

Het is dan ook niet onlogisch dat Flipaw de VS wil gaan veroren met deze technologie. Om dat doel te bereiken heeft de start-up 50.000 euro nodig. Interesse? Het project kan je steunen via Kickstarter.