Jaswig, producent van innovatieve standing desks, draait negen maanden na zijn succesvolle Kickstarter-campagne al een omzet van 250.000 euro. Een indrukwekkend cijfer van de start-up, die ondertussen ook met productie en verkoop in de Verenigde Staten is gestart.

Jaswig verkocht bij zijn lancering in oktober 2015 op één maand tijd 175 standing desks via het online crowdfunding platform Kickstarter. De voorbije negen maanden is de start-up erin geslaagd een stabiele verkoop te genereren bij bedrijven en noteert het al een omzet van 250.000 euro.

Internationale groei

In de tweede helft van 2016 willen de oprichters van Jaswig sterk inzetten op een stijgende verkoop in de verenigde Staten. Ze zijn momenteel in New York om er de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. “We willen hier partnerships opstarten om samen kleine evenementen in New York te organiseren,” vertelt Nick Cornille, medeoprichter van Jaswig.

Partnerships met Delta Lloyd, Securex en Universiteit Gent

Ook in Vlaanderen zitten de oprichters van Jaswig niet stil: onder andere Delta Lloyd, Securex en de Universiteit Gent zullen de komende maanden projecten opstarten met Jaswig, zowel op de werkvloer als bij de werknemers thuis. Het zijn organisaties die actief werken aan betere werkomstandigheden voor hun medewerkers op het vlak van ergonomie en fysieke werkhouding.

Investeringskrediet KBC

KBC bezorgt Jaswig een investeringskrediet die de ondernemers de komende maanden de nodige ademruimte biedt. De bank heeft samen met Jaswig ook een dossier ingediend bij PMV om verdere financiering mogelijk te maken.

Met de bijkomende financiering kunnen we meer inzetten op de marketing en kunnen we voldoende producten op stock nemen. Op die manier zullen we in de toekomst sneller kunnen leveren”, vertelt Nick Cornille.

Jaswig maakt deel uit van Start it @kbc, de grootste start-up community van België, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.