foto: Showpad CEO's Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten (fw)

De Gentse scale-up Showpad haalt 50 miljoen dollar op bij de Amerikaanse venture capitalist Insight Venture Partners, Dawn Capital en Hummingbird Ventures. Het is de derde keer dat Showpad geld ophaalt. Maar slechts zelden haalde een Belgische start-up een som in de grootorde van 50 miljoen dollar op. Enkel Clear2Pay kan het Gentse Showpad evenaren.

Investeerder achter Twitter, Flipboard & Alibaba investeert nu ook in Showpad

Naast de fikse som is de Amerikaanse investeringsfirma om over naar huis te schrijven. Insight Venture Partners, een bekend fonds uit New York dat meer dan 13 miljard dollar beheert, investeerde ook al eerder geld in bedrijven zoals Alibaba, BlaBlaCar, Nextdoor, Indiegogo en Twitter.

Met deze investeringsronde onderstreept Showpad haar eerdere ambitie om nieuwe investeerders te zoeken in de Verenigde Staten. Slechts één keer eerder haalde een Belgisch softwarebedrijf een gelijkaardige som op bij Amerikaanse investeerders. Zo haalde het technologiebedrijf Clear2Pay in 2009 ook 50 miljoen op bij Amerikaanse investeerders. 

Agressief schalen en massaal aanwerven

Showpad bestaat nu 5 jaar en haalde al twee keer eerder geld op bij investeerders. Tijdens de eerste ronde haalde het bedrijf 2 miljoen dollar op bij Hummingbird Ventures. Daarna haalde het 8,5 miljoen dollar op via de Britse investeringsfirma Dawn Capital.

foto: Team Showpad

Momenteel telt Showpad zo'n 170 werknemers en heeft het naast Gent ook kantoren in Groot-Brittanië en de Verenigde staten. Met de nieuwe investering van 50 miljoen dollar wil de scale-up haar omzet verdubbelen (nvdr. vorig jaar had Showpad een recurrente omzet van 10 miljoen dollar) en haar personeelsbestand uitbreiden naar 270 mensen. 

Met de nieuwe investering wil Showpad agressief gaan schalen en hun product internationaal verder uitrollen. De waarde van de Gentse scale-up wordt intussen geschat op 100 miljoen dollar. 

bron: DataNews / TechCrunch / De Tijd