De Gentse start-up Teamleader krijgt opnieuw kapitaal van Fortino, het investeringsfonds van voormalige Telenet-topman Duco Sickinghe. Het gaat de laatste tijd als een speer voor de CRM- en facturatietool. Ze halen nu 10 miljoen op, niet slecht voor iets wat ooit begon als een studentenbijverdienste.

Fortino investeerde al meerdere keren in Teamleader, maar nog nooit zo’n hoog bedrag. Nu gaat het om 5 miljoen in één ronde. De andere vijf miljoen komen van Michael Boocher van Sage Technologies. Hij verwerft nu naast Sickinghe een zitje in de raad van bestuur.

Jeroen De Wit

Jeroen De Wit, CEO Teamleader 

Uitbreiden naar Frankrijk en Italië

Wat de plannen van Teamleader zijn met al dat geld? Uitbreiden naar Frankrijk en Italië. De start-up is vandaag al actief in Nederland, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en natuurlijk België. Daarnaast willen ze hun platform ook uitbreiden met meer tools, die kmo’s moeten helpen met hun boekhouding en marketingautomatisering.

Kortom, dit leest als een mooi verhaal voor de Gentse start-up. Ze verdrievoudigden dit jaar hun omzet tot 5 miljoen euro. Al moet daar wel een kanttekening bijgemaakt worden: winst is er voorlopig nog niet. De Wit focust liever eerst op groei. Teamleader verdubbelde dit jaar zijn personeelsbestand dan ook. In totaal werken er nu al zo’n honderdtal mensen.