De Gentse start-up Intuo heeft een som van 850.000 euro opgehaald bij enkele business angels en bij PMV. Met dat geld wil de start-up haar talent management platform verder ontwikkelen. De HR-tool wil bedrijven helpen om meer people-centric, performanter en innovatiever te worden door werknemers te begeleiden in hun persoonlijk groeitraject. 

Persoonlijke groei steeds belangrijker

Intuo wil organisaties helpen om hoogperformante bedrijven te worden waarin mensen centraal staan. “Werknemers ruilden vroeger tijd voor geld, nu ruilen zij vaardigheden voor persoonlijke groei”, zegt Tim Clauwaert, oprichter van Intuo. “Bedrijven die deze behoefte aan persoonlijke groei kunnen benutten door ze te linken aan hun eigen bedrijfsnoden, zullen goed presteren."

"Succesvolle bedrijven zijn diegenen, die erin slagen om persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers te koppelen aan hun eigen bedrijfsdoelstellingen.”

Blije werknemers presteren het beste

Blije werknemers presteren het beste. Werknemerstevredenheid is echter niet zo gemakkelijk te bereiken: het vereist een transparant loopbaantraject, duidelijke doelstellingen en gerichte coaching om persoonlijke groei te bereiken en werknemers het gevoel te geven dat ze deel van een team zijn.

Alleen deze persoonlijke aanpak kan het engagement van werknemers tegenover een werkgever versterken en bedrijven performanter, innovatiever en wendbaarder maken.

Bedrijven én werknemers helpen om betere resultaten te behalen

Aangezien werknemers om de 4 jaar van werkgever veranderen (millennials gemiddeld om de 2,2 jaar) moeten techbedrijven sneller handelen en innovatiever worden in het beheer van hun talentenpool.

De suite van Intuo ondersteunt deze strategie door bedrijven met hun talentbeheer te helpen en betere persoonlijke en bedrijfsresultaten te behalen. Het bedrijf overbrugt nu de kloof tussen welzijn en bedrijfsperformantie via de combinatie van hun unieke online tool en leiderschapstraining. Zo worden alle belangrijke aspecten van talentontwikkeling gebundeld.

Wat doet werknemers blijven?

Intrinsiek gemotiveerde, geëngageerde werknemers genieten niet alleen meer van hun werk, maar zijn ook effectiever en creatiever, kunnen beter conflicten oplossen en hebben zelfs een beter immuunsysteem. Deze werknemers lopen ook minder risico op negatieve effecten van stress en burn-out. Geëngageerde werknemers zijn ook tot 87% minder geneigd om het bedrijf te verlaten. Recent onderzoek van Gallup raamt de jaarlijkse kostprijs van productiviteitsverlies als gevolg van werknemers die met emotionele problemen of burn-out kampen op 9 miljard euro - in Duitsland alleen.

De suite van Intuo wil bedrijven helpen om volledig over te stappen van een praktisch werkmodel van tijd in ruil voor geld, naar een menselijk werkmodel waar vaardigheden en talent ook worden beloond met groeikansen. 

Tim Clauwaert besluit: “Oude HR-modellen werken gewoon niet meer in een nieuwe economie. Het tijdperk van jaarlijkse evaluaties is voorbij en heeft plaats geruimd voor continue interactie met de werknemers. Bedrijven die zich niet aan deze nieuwe realiteit aanpassen zullen jammerlijk falen.”

Intuo werd in 2013 opgericht door de Belgische ondernemers Tim Clauwaert, Gilles Mattelin en Philip De Smet. De kapitaalronde moet dienen om de saas-software verder te commercialiseren en om het platform verder uit te breiden tot een geïntegreerde suite voor talent management.

Meer info: intuo.io