Bron foto: Shutterstock

Google kondigde in een blogpost aan een nieuwe campus te openen voor tech entrepreneurs. Die campus komt in Berlijn en opent volgend jaar in de herfst. De start-up scene in Berlijn is de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor de stad als een van de leiders in het Europese ecosysteem wordt gezien.

De campus zal terug te vinden zijn in de opkomende Kreuzbergwijk, dat nu al onderdak biedt aan diverse tech start-ups. Berlijn is aantrekkelijk voor beginnende ondernemers omdat het er relatief goedkoop is.

Diversiteit binnen het ondernemerslandschap

Ondernemers kunnen op de toekomstige campus vooral terecht voor praktische kennis, zoals over product management en design. Ook zullen er uiteenlopende programma’s te vinden zijn die diversiteit moeten stimuleren. Zo wordt er ondermeer gefocust op het ondernemen als moeder of als vijftigplusser. Ook biedt de campus een werkplek aan. 

Campus Berlin Google

Succesformule

Op dit moment heeft Google al zes campussen voer de hele wereld. In Londen, Tel Aviv, Seoul, Warschau, Sao Paulo en Madrid kan je momenteel al terecht. Google claimt dat ‘hun’ start-ups al meer dan 260 miljoen dollar ophaalden en zorgen voor 4.600 nieuwe jobs. De campusformule bestaat ondertussen al vijf jaar.

 
Hopelijk kunnen we er binnenkort ook eentje in ons land verwachten!