foto: Hans Similon 

Vandaag gaat Hans Similon, de man die mobiele operator Mobile Vikings mee op de kaart zette, aan de slag bij Start it @kbc, de grootste Belgische start-upcommunity. Similon start er als Chief Evangelist en is van plan om de groeiende community van start-ups en mentoren verder uit te bouwen. We spraken met de founders van Start it @kbc Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert om eens te kijken wat de plannen zijn. 

Van 50 naar 380 start-ups in amper 2 jaar tijd

Start it @kbc ontstond via Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert die constateerden dat er te weinig initiatieven waren om Belgische ondernemers te steunen. Ze merkten dat er een grote nood was om ondernemerschap in België een hart onder de riem te steken en gingen met hun idee aankloppen bij kbc. Met een positief gevolg. Met 50 start-ups aan boord en een fantastische locatie (de Antwerpse boerentoren) begonnen Lode en Katrien aan hun avontuur. 

Vandaag staat de start-up teller intussen al op ruim 380, verspreid over zes locaties in België (Antwerpen, Gent, Brussel, Hasselt, Leuven en Kortrijk). Ondertussen groeide ook het aantal mentoren naar een hondertal mensen. 

"Meer dan ooit is het van cruciaal belang dat de kruisbestuiving tussen start-ups en mentoren onderling optimaal verloopt", legt Start it @kbc co-founder Lode Uytterschaut uit. Daarom heeft de start-up incubator ex-Mobile Vikings Evangelist Hans Similon aangetrokken. 

foto: Hans Similon samen met Start it @kbc founders Katrien Dewijngaert & Lode Uytterschaut.

Similon, zelf ook ondernemer, bouwde bij operator Mobile Vikings een sterke en succesvolle community uit en zal die ervaring gebruiken om de voortdurend groeiende Start it-community verder uit te breiden en te stroomlijnen. 

“Start it @kbc heeft ondernemerschap in België een nieuwe boost gegeven. Met Mobile Vikings waren we van bij de start een enthousiaste partner en als fervent pay it forward-believer ben ik blij om nu samen met Start it naar een volgend niveau door te groeien en jonge ondernemers met elkaar te connecteren”, vertelt Similon. 

Start it @kbc biedt zowel jonge ondernemers als mentoren een unieke kans om zich te ontplooien. De community is een cirkel die continu in beweging is. Goede mentoren trekken goede start-ups aan, én andersom", vertelt Similon. "Beiden leren van elkaar en versterken elkaar. Als ‘evangelist’ wil ik die cirkel verbreden. Nieuwe ruwe diamanten zoeken – zowel mentoren als start-ups - en degene die we al hebben verder polijsten.”

Uitdaging: onderlinge kruisbestuivingen mogelijk maken

foto: Start it @kbc founders Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert

"Onze stevige groeicurve zorgt er natuurlijk voor dat het steeds uitdagender wordt om iedereen in het ecoysteem optimaal te laten samenwerken", legt Start it @kbc founder Katrien Dewijngaert uit. "Dat is precies waarin Hans een rol zal spelen. Net zoals hij deed bij Mobile Vikings kan hij ons helpen om onze community verder uit te bouwen en onderlinge kruisbestuivingen nog meer mogelijk te maken." 

"Met de komst van Hans Similon kunnen we alle ervaringen en expertises nog meer met elkaar verbinden. Hij zal bruggen bouwen en banden smeden om de Start it-community naar de ‘next level’ te brengen”, voegt Lode Uytterschaut eraan toe. 

De toekomstplannen van Start it @kbc 

“Dankzij de groei in start-ups die zich bij ons aansloten, beschikken we ondertussen over tal van start-ups, daarom is de nood voor extra mentoren ook groter geworden", vertelt Katrien Dewijngaert van Start it @kbc. "Daar zijn we nu dus volop naar op zoek. Maar ook ondernemers met creatieve start-up ideëen zijn nog steeds welkom!"

"Naast het aantal mentoren en start-ups, willen we ook onze locaties internationaal uitbreiden", zegt Lode Uytterschaut. "Dat willen we doen omdat steeds meer van onze start-ups op het punt staan om uit te breiden naar het buitenland. Daarom willen we ook aanwezig zijn in tal van start-ups hubs doorheen de wereld." 

Ambitieuze plannen dus! We zijn benieuwd!