Ellenlange boeken en ondernemersverhalen lezen kan handig zijn voor start-ups met groeidromen, maar volgens Jurgen Ingels is dat allemaal niet nodig. Hij gelooft dat deze 5 specifieke tips het succes kunnen betekenen van je start-up:

1. Focus, focus, focus

Het gros van de start-ups is vindingrijk en wil opportuniteiten grijpen wanneer ze zich voordoen. Volgens Ingels schuilt daar wel een belangrijk gevaar achter: “Start-ups willen verschillende dingen doen omdat ze aanvoelen dat dat noodzakelijk is voor hun bedrijf. Maar daardoor verliezen ze naar alle waarschijnlijkheid focus. En de plannen die je had gemaakt omtrent je oorspronkelijk idee verdwijnen naar de achtergrond. Daarom: bewaar je focus, en zorg dat je niet van je spoor afwijkt.”

2. Hou je sales in eigen handen

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk sales binnenhalen. Alleen is het naar Ingels’ mening cruciaal dat je daarbij wel de touwtjes in eigen handen houdt. “Zeker in het begin werk je maar beter niet met andere bedrijven om meer te verkopen,” adviseert hij. “Ik kan elke start-up aanraden om het verkoopaspect zo lang mogelijk helemaal zelf te beheren.”

Ontdek de 3 andere tips op WebTomorrow.Gent.