Sinds de start van de Gentse accelerator The Birdhouse is er bij de 7 geselecteerde start-ups meer dan 1,4 miljoen euro omzet gedraaid. Daarnaast heeft de accelerator ook bekend gemaakt dat de mentoren van The Birdhouse ook al 700.000 euro in de start-ups hebben gestopt. De accelerator heeft ook bekend gemaakt dat het al 24 jobs heeft gecreeërd sinds de start van het programma zo'n 100 dagen geleden. 


Accelerator voor ambitieuze ondernemers

Toen The Birdhouse enkele maanden geleden de deuren opende maakte het zich sterk om zich te ontpoppen tot een start-up accelerator voor ambitieuze en beloftevolle ondernemers. Het nam 7 start-ups onder haar vleugels: Ark Shelter, PartyWatch, Ledsreact, Stampix, MyAddOn, Kadonation en AreTheyHappy. 

Tijdens 6 maanden zouden de start-ups gecoacht worden door 13 ervaren ondernemers zoals Bart De Waele (Wijs), Conny Vandendriessche (Stella P.) en Harry Demey (LDV United). Naast de coaches engageerden Belfius, Securex en EY om ook hun expertise met de start-ups te delen. 

Hoe ver staat The Birdhouse vandaag? 


Intussen staat de accelerator 100 dagen ver in het 6 maand durende traject. The Birdhouse gaf recent enkele cijfers vrij die een inzicht bieden in wat de start-ups tot nu toe hebben gerealiseerd. Het legde de volgende cijfers voor: 

  • De 7 start-ups behaalden tot hier toe al meer dan 1,4 miljoen euro omzet in minder dan 100 dagen. 
  • Daarnaast maakte de accelerator ook bekend dat de 13 investeerders al 700.000 euro in de start-ups hebben gestopt.
  • Het maakte ook bekend dat start-ups ook bedrijven zoals Disney, Coolblue, Zalando, Connections, United Brands, Jeroen Meus... wisten te strikken als klant

“We zijn enorm trots op de resultaten die onze start-ups na amper 100 dagen behaald hebben”, vertelt Jan-Willem Callebaut, oprichter en CEO van The Birdhouse. “De mentoren en partners hebben duidelijk hun meerwaarde bewezen. We gaan keihard voor kwaliteit, en proberen een gezonde mix te vinden tussen kapitaal ophalen, klanten binnenhalen, projecten realiseren en jobs creëren. Onderweg sneuvelde één project, maar hebben we vooral veel gerealiseerd. Na drie maanden The Birdhouse kunnen we met gerust hart zeggen: we proberen zo veel meer te zijn dan een incubator die gratis ruimte en gratis koffie aanbiedt. En ook: we hebben tussen opstart en nu niet één euro subsidie gevraagd; we proberen op eigen benen te staan.”

The Birdhouse vatte hun realisaties samen in onderstaande infographic: