Bron foto: Shutterstock

De ‘war on talent’ gaat ongenadig door. Overal wordt er haast gevochten voor developers die goed zijn in hun vak. Maar dat wil nog niet zeggen dat het loon overal even hoog ligt. In sommige Europese landen kan je tot vier keer zoveel verdienen als in andere. Zie je een verhuis binnen Europa wel zitten? Dan moet je misschien deze landen overwegen.

Balderton Capital gaf een lijst vrij van de aantrekkelijkste Europese landen voor developers en hoeveel je per land gemiddeld verdient. Die cijfers zijn gebaseerd op gegevens van Stack Overflow, een online community voor programmers.

Meest aantrekkelijke land

Het Verenigd Koninkrijk, en dan vooral Londen, blijkt enorm populair te zijn. Bijna veertig procent gaf aan het liefst daar aan de slag te willen gaan. De top drie wordt vervolledigd door Duitsland en Frankrijk. Ook ons andere buurland Nederland doet het helemaal niet slecht in de ranking, want onze Noorderburen veroverden de vierde plaats.

Europa

Bron foto: Balderton Capital

Hoogste loon 

Maar zijn dat ook de landen waar je het meest kan verdienen? Niet echt. Jaag je het grote geld na, dan kan je beter maar noordwaarts trekken. Zwitserland, Noorwegen en Denemarken betalen gemiddeld het hoogste loon uit. For the record: België staat nog niet eens in de top vijftien. Toch maar een verhuis overwegen dan?

Loon developer

Bron foto: Balderton Capital

In welk land of stad zou jij wel graag aan de slag willen gaan?