foto: Gary Vaynerchuk

Gisteren was Bloovi te gast op The Next Web Conference in Amsterdam. Wij sleurden Gary Vaynerchuk - dé keynote spreker van het event - voor de camera en vuurden enkele vragen op hem af over ondernemerschap, de angst om te falen en start-up cultuur. Bij de vraag waarom zoveel mensen angst hebben om te falen, gaf Vaynerchuk het volgende inspirerende antwoord:

Alles heeft te maken met perspectief

“Hoe ik denk over falen? Alles heeft te maken met perspectief. Als mijn bedrijf Vaynermedia overkop zou gaan. Dan zou ik er niet om rouwen,” zegt Vaynerchuk. “Als ik mijn moeder zou verliezen, dat zou pas erg zijn. Snap je?” 

“Ik ben trots op falen. Ik ben zelfs gelukkig als ik fouten maak. Het is de bedoeling dat we fouten maken. Je kan immers niet winnen zonder te verliezen. Europa’s angst om te falen is groot, het lijkt een stigma te zijn dat Europeanen lijkt te achtervolgen. In Amerika is de situatie beter, maar het leeft er ook.” 

Falen kan mij echt niet schelen

Persoonlijk kan falen mij echt niet schelen. Ik ga mijn leven niet veranderen om in de pas te lopen van anderen. Andere meningen doen mij natuurlijk wel iets. Maar ik ga er mijn leven niet door laten leiden,” besluit Vaynerchuk.

Benieuwd wat Vaynerchuk te zeggen had over de toekomst van Twitter, waarom mediabedrijven ook moeten verkopen via sociale netwerken en het belang van bedrijfscultuur? Bekijk het volledige interview: