De jonge Antwerpse start-up Unifly haalde in haar tweede financieringsronde maar liefst 5 miljoen euro op. De investeringsfondsen QBIC en PMV hebben samen met de Japanse marktleider in dronemanagement, Terra Drone, ingetekend op deze tweede ronde. Die laatste investeerde 4 miljoen euro in de start-up. Unifly werkt aan een platform dat drones veilig in het luchtvaarverkeer moet integreren. 

De sterk groeiende markt van drones doet de nood aan systemen toenemen om de veiligheid te garanderen. Unifly ontwikkelt en vermarkt een platform om drones op een veilige manier in het luchtruim te integreren. Dat omvat zowel luchtverkeersleiding voor drones als het operationeel beheer van drone-activiteiten. Dankzij de investering, kan Unifly nu misschien wel uitgroeien tot de standaard. 

Uitbreiden naar 40 medewerkers

Unifly plant vooral stevig te groeien met de vijf miljoen. Eind 2018 willen ze uitbreiden tot ruim 40 werknemers. Nu telt de start-up zo'n 12 medewerkers. Dat er internationaal zoveel interesse is voor het Antwerpse bedrijf, toont aan dat er dringend nood is aan regelgeving en standaardisatie rond drones. Het Japanse Terra Drone wil alvast de wereld veroveren, samen met de start-up. 

drone boven stad

Bron foto: Shutterstock

Marc Kegelaers, CEO van Unifly, vertelt daarover: “Deze investering door Terra Drone, samen met QBIC en PMV, toont het vertrouwen van de markt in onze technologie. Dit geeft ons nu de middelen om onze ambities waar te maken: een wereldspeler worden op het vlak van Unmanned Traffic Management of UTM.”

Een mooi verhaal voor de start-up, die nu haar internationale ambities kan waarmaken.