Karen Boers, oprichtster en Managing Director van Startups.be is niet zomaar een ondernemende vrouw. All-in of niets. Samen uit, samen thuis. Licenciaat van opleiding, ondernemer van beroep. In een recent gestarte podcast "Kapitein Kobe" vertelt ze meer over zichzelf en vertelt ze hoe ze het gezicht is geworden van startups.be. 

Toekomst van Belgische start-ups ziet er goed uit

“De 18-jarige Karen wist niet zo goed wat ze met haar leven wou gaan doen. Na het behalen van mijn diploma, besefte ik dat 40 jaar voor een klas staan voor mij uiteindelijk toch niet zo’n spannende uitdaging leek. Ik startte mijn carrière in HR, daarna iMinds en ten slotte mijn eigen startup: startups.be.” De organisatie groeide uit tot een succes.

Ondertussen bestaat Startups.be ongeveer 3 jaar. De organisatie is intussen uitgegroeid tot hét aanspreekpunt voor startende ondernemers in België. “De toekomst ziet er goed uit," vertelt Boers.

"We slagen er hoe langer hoe beter in om onze mensen te begeleiden en de juiste richting in te sturen. Ook de cijfers bevestigen dat. Omar Mohout’s 1-million-euro-club wordt hoe langer hoe groter, zowel in aantal als opgehaalde financieringen. Dat is één van de positieve indicatoren,” vertelt Karen Boers. 

Versplintering in klein landje zoals België is belachelijk

De naam ‘Startups.be’ werd eerst op een buitenlandse conferentie gebruikt, door een aantal vroege aanjagers. "We vonden het belachelijk dat wij, als vertegenwoordigers van de Belgische startups, daar met verschillende departementen zouden staan," vertelt Boers.

"De gedachte dat er zoveel versplintering in een klein landje als België bestaat, zette mij aan om zelf een overkoepelende organisatie op poten te zetten.”

Zo ontstond de vzw achter Startups.be. In eerste instantie moest het een one-stop-shop zijn voor ondernemers met snelle toegang tot alle informatie en middelen die voorhanden zijn. Met de komst van startups.be is het objectief om Belgische startups overkoepelend te gaan ondersteunen eindelijk realiteit. 

Om meer te weten over Karen Boers en het verhaal achter startups.be kan je onderstaande podcast beluisteren. Kapitein Kobe gaat op zoek naar interessante landgenoten en via zijn microfoon vertelt hij het verhaal achter deze mensen. Op de website van de Kapitein Kobe podcast kan je nog meer interessante interviews ontdekken. Veel luisterplezier!