LRM, de investerings maatschappij die economische groei in Limburg stimuleert, investeert 150.000 euro in BookWidgets via een achtergestelde lening. Ook KBC steunt de educatieve tool met een lening van 150.000 euro. BookWidgets is een platform waar leerkrachten zelf interactief didactisch materiaal maken en dit delen met hun leerlingen. Het platform wordt al door 3000 leerkrachten in meer dan 50 landen gebruikt.

Steeds meer scholen gebruiken tablets

BookWidgets richt zich op scholen in binnen- en buitenland die tablets gebruiken en digitaal actief zijn met tablets. Vooral scholen in de Verenigde Staten springen mee op de kar. Al 200 scholen in de VS werken met BookWidgets voor het maken van interactief didactisch materiaal. Ook steeds meer Vlaamse scholen maken nu gebruik van tablets en beginnen BookWidgets te ontdekken.

Bart Buckinx, Managing Partner van BookWidgets: "Via de BookWidgets community zullen leerkrachten binnenkort zelfgemaakt interactief lesmateriaal kunnen delen met andere leerkrachten binnen hun eigen school of scholengroep, maar ook met scholen over de grenzen heen. Als Belgische leerkracht Engels, kan je bijvoorbeeld een leuk interactief lessenpakket vinden van een creatieve leerkracht uit de VS. Het verlicht de werkdruk en je doet inspiratie op. De BookWidgets community wordt belangrijk voor de groei van ons bedrijf."

Community voor leerkrachten

Wereldwijd gaan leraren steeds vaker zelf aan de slag om digitaal leermateriaal te maken. Enerzijds omdat het aanbod van educatieve uitgeverijen te beperkt is, maar ook om snel te kunnen inhaken op de actualiteit. Tot voor kort beperkte dit zich vaak tot Powerpoint-presentaties, Word-documenten, ...

Om zelf interactieve lessen voor tablets te maken bestond geen pasklare oplossing. BookWidgets wil deze leemte invullen en geeft leerkrachten een eenvoudige tool om dit zelf in handen te nemen.

BookWidgets maakt deel uit van Start it @kbc en wordt ook gesteund door iMinds en LRM.