foto: shutterstock.com

Indigo Diabetes nv (Indigo), een spin-off van de Universiteit Gent (UGent) en imec, heeft 7 miljoen euro opgehaald bij een groep van internationale investeerders. De start-up zal het geld gebruiken om een revolutionaire oplossing te lanceren voor diabetespatiënten. Zo wil Indigo het vingerprikken overbodig maken via een onderhuids aangebrachte sensor. 

Grote impact op leven van diabetespatiënten

Deze vingerprikvrije aanpak voor het meten van glucose zal een grote impact hebben op het dagdagelijkse leven en de gezondheid van diabetespatiënten. Tot op vandaag meten diabetici hun bloedglucoseniveau door verscheidene keren per dag in hun vinger te prikken met een prikpen. Dat wordt volledig overbodig met de technologie van Indigo.

Vingerprikken wordt eindelijk overbodig

Indigo maakt gebruik van revolutionaire fotonicatechnologieën om een glucosesensor zonder prikpen te ontwikkelen. Zo wordt onderhuids een naaldsensor aangebracht om door de dag heen het glucoseniveau te meten, maken stilaan ook meer geavanceerde monitoring en behandeling mogelijk.

Danaë Delbeke, medebedenker van het concept, oprichtster en managing director, licht het eerste product van Indigo toe:

“Door een reeks nieuwe technologieën van de UGent en imec, wereldwijde pioniers van fotonicatechnologie, in licentie te nemen zijn we in staat om de allereerste naaldvrije en kalibratievrije glucosesensor op de markt te brengen. Onze sensor voorziet in de dringende behoefte aan accurate, betaalbare continue glucose monitoring systemen met een optimale gebruikerservaring.”

De investering gebeurde onder leiding van het Nederlandse fonds Thuja Capital Healthcare Fund II en het Belgische PMV. Andere leden van het syndicaat zijn Sensinnovat, Parana Management Corp, Qbic Arkiv Fund, Fidimec, SOFI, Manuardeo en Capricorn ICT Arkiv.